Всички сме чували, че една ябълка на ден държи доктора

...
Всички сме чували, че една ябълка на ден държи доктора
Коментари Харесай

Защо да ядем круши

Всички сме чували, че „ една ябълка дневно държи доктора надалеч от мен “. Но дали пък манията по хрупкавите сочни ябълки не засенчва други плодове?
 Ябълките, холестеролът и по какъв начин му въздействат плодовете
Още една причина да ядем ябълки всеки ден

Два броя за героя

Крушите носят невероятни изгоди за здравето, тъй че дано им дадем късмет. Още повече, че в този момент им сезонът - зимните сортове зреят от средата на септември до края на октомври. А те могат да се съхраняват през цялата зима.

Крушите са вкусни, сочни и потребни

Те съдържат голямо количество фибри, а знаем, че фибрите ни карат да се усещаме сити и се грижат сърцето и червата да са здрави. Крушите са и относително нискокалорични. И с цел да не сме голословни, ето хранителната стойност на една приблизително огромна круша:

калории: 101; мазнини: 0 г; наситени мазнини: 0 г; транс мазнини: 0 г; въглехидрати: 27 г; фибри: 6 г; захар: 17 г; добавена захар: 0 г; протеини: 1 г; магнезий: 12 мг; калий: 206 мг; витамин С: 8 мг.

Крушите са страхотни за храносмилателната система

Това, несъмнено, е поради фибрите, които са неразделна част от добре уравновесената диета. Те ни оказват помощ да поддържаме здравословно тегло и понижават риска от развиване на диабет вид 2.
 Снимка 496944

Крушите имат невисок гликемичен показател

Въпреки че съдържат малко естествени захари, високото наличие на фибри подсигурява, че нашата кръвна захар няма да скочи след ястие, а това ги прави чудесни и за хора с диабет. Няма и да огладнеем бързо.

Крушите са потребни за сърцето

Яденето на храни, богати на фибри, носи чудесни изгоди за здравето - оказва помощ за понижаване на кръвното налягане и холестерола. Достатъчно фибри в нашата диета понижават риска и от развиване на сърдечни болести.

Крушите се борят със свободните радикали

Витамин С в крушите се бори със свободните радикали, които могат да слагат клетките под оксидативен стрес и да доведат до хронично заболяване. Това значи, че яденето на круши и други храни с високо наличие на антиоксиданти може да понижи риска от развиване на рак, диабет, сърдечни болести и даже невродегенеративни болести като деменция.
 Плодове, зеленчуците и по какъв начин потреблението им ни защищава от диабет
Плодовете и зеленчуците - най-хубавата отбрана от диабет

Какво още може да ни е от изгода

Но както прецизират и от, крушите са чудесни за готвене. В салата с рукола, в някой десерт или запечени със сирена, като предястие... Никой няма да остане отчаян.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР