Всички сме чували, че човек може да изкара без храна

...
Всички сме чували, че човек може да изкара без храна
Коментари Харесай

Колко точно е полезна водата

Всички сме чували, че човек може да изкара без храна близо седмица, само че без вода - не повече от три дни. Въпреки че мантрата за пиянство на живителната течност ни се повтаря от детските години, с времето като че ли става все по-далечен приятел в всекидневието.

Хем знаем какъв брой е потребна, хем все забравяме за нея. И след това идва ред на недоволствата. Главоболието и мигрената са едни от бичовете на модерния човек. Острата болежка лекуваме със мощни обезболяващи. А вместо това може да я предотвратим с задоволително количество вода.

Мозъкът съдържа към 75% вода. Когато в организма ни има дефицит, той ни сигнализира с главоболие. Функциите му се забавят, ставаме непродуктивни и целият ни ден потегля наобратно. Едва тогава се сещаме да пийнем по няколко чаши вода и към този момент съжаляваме, че не сме го създали по-рано.

Когато организмът е обезводнен, той влиза в спешен режим . Задържането на вода и водният целулит се дължат точно на незадоволителното й приемане. Тогава тялото ни се запасява с дребните количества течност и се издуваме.

 Как да изчислим какъв брой вода би трябвало да пием
Как да изчислим какъв брой вода би трябвало да пием

Трябва да пием, само че не да се наливаме

Вместо към хапчета против задържане на вода, би трябвало да насочим вниманието си към нейната приложимост в чист тип. Не инцидентно бодибилдърите пият по пет-шест литра дневно преди съревнование. Така съумяват да реализират изцяло изчистена форма.

Да, сокове, газирани питиета и други не се броят за банкет на течности. В тях се съдържа огромно количество захар. От нея ожадняваме още повече. Ако пием по повече от две кафета дневно, дневният банкет на вода би трябвало да е най-малко литър и половина.

Водата подкрепя поддържането на здравия тип на кожата. Тайната на доста звезди за поддържане на външния тип е обвързвана с банкет на живителната течност в големи количества. С тях от организма се изхвърлят всички състаряващи го отрови.

 Снимка 328939

И, не на последно място, водата е източник на сила, а оттова и на положително въодушевление. Ако все не успявате да стигнете до фитнеса или да се храните здравословно, направете най-малко едно потребно нещо за тялото си - хидратирайте го задоволително.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР