Всички служители на Бърза помощ в Бургас ще бъдат тествани

...
Всички служители на Бърза помощ в Бургас ще бъдат тествани
Коментари Харесай

Изследват спешно за COVID-19 служителите на Спешна помощ в Бургас

Всички чиновници на Бърза помощ в Бургас ще бъдат тествани за ковид в идните 2-3 дни с PCR проби, с цел да се откри дали има носители на болестта измежду тях, оповестява "Флагман ".

Това решение на Общинския спешен щаб цитира доскоро неговият ръководител – кметът на община Бургас Димитър Николов. От постоянния брифинг стана ясно, че тестванията на всички служители на реда от КПП-тата и от кв. Победа са негативни.

„ От към 100 индивида е формиран медицинския и немедицински личен състав на Бърза помощ.

Всички те ще бъдат тествани поетапно за съществуването на патогена, с цел да имаме по-добра епидемиологична картина и с цел да знаем дали те са контактували в последните дни с някой заразен”, разяснява решението на щаба кметът Димитър Николов.

По отношение на защитните дрехи той разкри, че втора бургаска компания се е присъединила в изработването на защитни костюми и престилки.

Щабът е безапелационен, че напълно би трябвало да бъдат обезпечени всичките 5 центъра за диализа на територията на Бургас, защото има висок риск за медицинския личен състав в тях.

Центровте са отворени ежедневно и все още има над 200 пациента, които са на диализа. „ Именно поради високия риск на лекарите и сестрите, ще им предоставим гратис защитни материали и защитни дрехи”, разяснява още Николов.

Той разкри още, че след старта на Националната платформа за цифрово събиране на информация във връзка с обстановката с ковид през вчерашния ден, бургаското приложение, което работи към този момент десети ден, се е наложило да стане Open Source и кодът му е бил отворен, с цел да се съгласува и надгради националното.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР