Всички случаи, които не са наистина спешни, но се обслужват

...
Всички случаи, които не са наистина спешни, но се обслужват
Коментари Харесай

БЛС: Случаи, които не са спешни, но се обслужват от центровете за Спешна помощ, да се заплащат

Всички случаи, които не са в действителност незабавни, само че се обслужват от центровете за незабавна здравна помощ, би трябвало да се заплащат от пациентите. Предложението е на Български лекарски съюз и ще бъде импортирано в Народното събрание, след публично разискване. Това изясни пред публицисти във Велико Търново доктор Христо Димитров, ръководител на Районна гилдия на съюза.

Специалистът уточни, че ресурсът, обезпечен за незабавна помощ у нас, е стеснен и прикани да се употребява рационално, т.е. единствено когато има животозастрашаваща обстановка.

„ Във всички останали случаи, тъй като е мъчно да се разграничат първоначално, е належащо този, който употребява помощта, да си я заплати. Нужна е законодателна смяна, би трябвало да се организира публичен спор по тематиката, само че считам, че това е вярната посока “, сподели още доктор Димитров и добави, че оттук нататък ще стартира използването на нормативните закони при съществуване на аморално и погрешно отношение от страна на пациентите.

Районната гилдия изяви подготвеност да обезпечи правна отбрана на всеки собствен член, спазвайки законите в страната.

„ Всеки доктор получил физическа опасност, станал жертва принуждение или влияние, ще има дейна поддръжка, грижа и зашита от БЛС в границите на правото “, съобщи Димитров. Той увери че насилието над лекари няма да се толерира, а в противен случай - ще се осъжда по всички законови правила и правила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР