Всички си позволяваме да си похапнем по някой бургер с

...
Всички си позволяваме да си похапнем по някой бургер с
Коментари Харесай

8 неприятни тайни за веригите за бързо хранене

Всички си разрешаваме да си похапнем по някой бургер с пържени картофки от време-на време и това е уязвимост, за която не приказваме доста. Има обаче хора, които се хранят по този метод по няколко пъти на седмица и не осъзнават по какъв начин този табиет вреди доста на организма им.
Има обстоятелства, които въобще не знаем за веригите за бързо хранене и които биха разредили честите ни визити там, в случай че ги научим един път. Ето кои са те:
 Вижте коя кръвна група е най-податлива към болести Вижте коя кръвна група е най-податлива към болести
Учени и лекари намират все по-голяма връзка сред кръвната група и здравето ни, какъв брой можем да се оправим с другите болести и ка...
1. Месото в бургерите не е прясно – надали сте се надявали, че е такова, само че знаете ли, че в някои вериги месото е толкоз надълбоко замразено, че може да престои няколко години, преди да пристигна до вашата паница? Ако сте в супермаркет и пазарувате за дома си, бихте ли си купили месо, замразено през 2014 година да вземем за пример?
2. Винаги ви оферират по-големи менюта – забелязали ли сте, че във всички вериги за бързо хранене постоянно ви оферират да си купите по-голямото меню, с което спестявате повече? Това е метод, с който ви карат да се храните повече, даже когато не сте толкоз гладни и това, че спестявате, ви кара да си похапвате повече, въпреки че в това няма никаква логичност!
3. Храната е вкусна единствено първите 15 минути – несъмнено сте забелязали, че когато си поръчате бърза храна за у дома, най-често въобще не е толкоз вкусна, колкото когато сте си я поръчали на място. Представете си какъв усет и тип ще има, в случай че я оставите да престои до на следващия ден!
4. Във всичко има захар – всички сосове, хлебчетата и напитките, които си поръчвате. Всичко е цялостно със захар, а както знаем захарта води до пристрастяване и до напълняване. Ако си поръчате салата със сос и сосът ви е настрана, ще забележите, че единствено в него има най-малко 15 грама захар и над 200 калории.
 Българите харчат най-вече пари за храна Българите харчат най-вече пари за храна
България е една от страните с най-вече разноски за храна в Европа. От ранглиста с 40 страни тя е на 36-то място. Това демонстрира изследване...
5. Цветовете на логата не са инцидентни – забелязали ли сте, че в множеството вериги за бързо хранене цветовете на логата съответстват значително? Доказано е, че точно тези цветове подтикват към покупка и кара хората да ги свързват с нещо вкусно.
6. В пилешките хапки съвсем няма чисто месо – знаете от какво се вършат кренвиршите – смляно пилешко месо, примесено с кости, хрущяли и какво ли още не. От същата субстанция се вършат и множеството пилешки хапки в заведенията за хранене за бързо хранене.
7. Салатите не са най-здравословният избор – както към този момент ви споменахме, единствено в соса, който получавате към салатата си има най-малко 200 калории. Друга причина, заради която не са толкоз здравословни, е че се обработват със специфични химикали, които ги задържат свежи за по-дълго време.
8. Голямата напитка е като междинната – знаехте ли, че в някои вериги огромната напитка е съвсем същото количество колкото междинната, просто поставят повече лед, с цел да наподобява повече и като количество.
 7 лесни трика за събаряне на килограми БЕЗ спорт 7 лесни трика за събаряне на килограми БЕЗ спорт
Диетите не са за всеки, сложни са, от време на време даже нездравословни и ни карат да се усещаме зле и непрестанно да ни се яде още повече о...
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР