Всички се сблъскваме със стреса в живота, но експерти в

...
Всички се сблъскваме със стреса в живота, но експерти в
Коментари Харесай

Топ 6 на продуктите понижаващи стреса

Всички се сблъскваме със напрежението в живота, само че специалисти в областта на медицината настояват, че храненето директно въздейства на метода, по който реагираме на напрежението. Те показват 6 продукта, които сполучливо оказват помощ да се намали неговото равнище.

Определени хранителни артикули оказват помощ да бъде открит надзор над напрежението, защото имат свойствата да намаляват равнището на неговия хормон – кортизола.

На първо място това са овесената каша и други артикули от това зърно. Именно комплицираните въглехидрати в тях способстват за отделянето на серотонин в организма, а това е „ хормонът на щастието ”, който подтиска напрежението.

Изследванията демонстрират още, че използването на аспержи също покачва настроението и намалява равнището на напрежението. Това е по този начин, тъй като в аспержите се съдържат доста фолати.

Мидите са освен богати на цинк, само че и имат способността да намаляват равнището на кортизола в организма и да укрепват имунната система.

Белият фасул намалява равнището на напрежението, а и способства за отслабването и регулирането на равнището на захарта в организма.

Не би трябвало да се подценяват и фъстъците, които също въздействат позитивно за понижаването на количеството на кортизола.

Черният шоколад, който намалява кръвното налягане и обезпечава възприятие на покой, също е положително средство срещу напрежението, само че с него не трябва да се прекалява.

Затова, когато почувствате стресова офанзива, пробвайте някой от тези артикули. Няма да сгрешите.

Инфо: www.myclinic.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР