Всички се потят. Когато извършвате физически дейности, ходите навън или

...
Всички се потят. Когато извършвате физически дейности, ходите навън или
Коментари Харесай

5 съвета за справяне с миризмата при изпотяване

Всички се потят. Когато правите физически действия, ходите на открито или в топла стая - изцяло обикновено е да се потите. Ужасната миризма, която от време на време съпровожда потта, може да бъде доста смущаваща, изключително когато сте с другари и близки.

Истината е, че потта ви нормално е без аромат. Това, което предизвиква неприятната миризма, са бактериите, които се натрупват върху потната ви кожа и реагират с пот и масла, с цел да порастват и да се развъждат, когато потта реагира с бактерии по кожата. Тези бактерии разграждат протеини и мастни киселини, причинявайки миризма на тялото.

За да предотвратите миризмата на тялото си - и да избегнете разстройствата от телесната миризма - би трябвало да решите казуса в неговата съществена причина: бактерии. Ето някои потвърдени препоръки за попречване на миризмата на тялото, тъй че да можете да останете свежи и да ухаете добре всеки ден.

1. Душ с антибактериален сапун

Измийте потта и бактериите, причиняващи миризми, като постоянно се къпете. Не забравяйте да употребявате антибактериален сапун, защото те са проектирани и потвърдени за унищожаване на бактерии, причиняващи миризми.

Отделете време, с цел да измиете добре областите на тялото, които са по-склонни към изпотяване, като подмишниците и краката. Изсушете се усърдно, с цел да предотвратите размножаването на бактерии по кожата.

2. Използвайте антиперспиранти или дезодоранти
 Миризмата на пот ви тормози - ето по какъв начин да се отървете от нея Миризмата на пот ви тормози - ето по какъв начин да се отървете от нея
Лято е и е напълно в реда на нещата да се потите щедро. Има обаче хора, които освен се потят щедро, само че и излъчват извънредно непри...

Антиперспирантите стопират изпотяването, до момента в който дезодорантите маскират миризмата на бактерии, причиняващи миризми. За да избегнете миризмата на тялото, нанесете антиперспирант или дезодорант заран и преди лягане.

3. Прегледайте диетата си

Вие сте това, което ядете. И някои храни могат да допринесат за причиняване на телесна миризма.

Например, лукът и чесънът съдържат мирис, който може да излезе през порите ви, когато се потите. Кофеиновите питиета и алкохолът също могат да ви накарат да се потите повече.

Доколкото е допустимо, пробвайте се да поддържате здравословна диета. Не забравяйте, че може да не е наложително да се изключат изцяло тези храни, а по-скоро да се употребяват умерено.
 Домашна рецепта с лайка срещу изпотяване - по-добра от дезодорантите! Домашна рецепта с лайка срещу изпотяване - по-добра от дезодорантите!
Обожаваме и лятото нямаме самообладание то да пристигна, с цел да вършим разходки, екскурзии, пътешествия и какви ли не неща още. Най-притеснително...

4. Носете дишащи тъкани

Видът на тъканта, която носите, също може да окаже въздействие на потенето, до момента в който вършите ежедневните си действия. Изберете тъкани с по-добра дишаща дарба, като памук, коприна и вълна, с цел да позволите на въздуха да влезе в облеклата ви и да се предпазите от струпване на потта.

Не забравяйте да промените чорапите си и да носите дишащи обувки за тренировки, с цел да предотвратите и миризмата на краката!

5. Изперете прането си

Бактериите могат елементарно да се натрупват и да се развъждат върху употребявани облекла, а неприятната миризма може да се залепи, когато не се изперат вярно. Не забравяйте постоянно да перете облеклата си, тъй че ужасната миризма от бактерии, причиняващи миризми, да не се залепи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР