Всички се питат - как Кирил Домусчиев ще покаже, че

...
Всички се питат - как Кирил Домусчиев ще покаже, че
Коментари Харесай

Новият медиен фактор показа във футбола какво означава ефективен мениджмънт

Всички се питат - по какъв начин Кирил Домусчиев ще покаже, че има смяна в Нова телевизия.

Собственикът на футболния клуб “Лудогорец”, фармацевтичната компания “Хювефарма”, производителя на артикули за ветеринарна медицина “Биовет”, Параходство “Български морски флот” и капиталовия фонд “Адванс Пропъртис” дискретно мълчи за развиването на договорката.

Преди повече от месец различен искащ да закупи най-голямата медийна група в България - Спас Русев, драговолно удостовери пред седмичник, че е в играта с шведите.

Вероятно тъй като футболът е научил Кирил Домусчиев, че играта продължава даже след 90-ата минута - до момента в който реферът свири края, той не даде никакъв знак, че влиза на телевизионния терен. Дори най-близките хора от екипа му не отговаряха на въпроса - по кое време ще има договорка?

Тези, които го познават, са сигурни, че Домусчиев ще заложи на експертите в Нова тв. Не бил фен на индийските и турските сериали, само че най-важното знаел - по какъв начин един сполучлив артикул може да печели повече. Президентът на БФС Борислав Михайлов преди дни разгласи, че компанията на Домусчиев “Футбол про медия”, която държи тв правата за лъчение на българското състезание, е предоставила посредством БФС на българските тимове 6,5 милиона лв.. Това съгласно данните на Михайлов било в пъти повече от средствата от тв права, които отиват при хърватските и сръбските тимове.

Почти 50-годишният столичанин е приключил Френската езикова гимназия с испански профил, има и магистърска степен по промишлен мениджмънт и маркетинг от Техническия университет - София. Домусчиев основава “Хювефарма” през 1999 година и съумява да я развие като световна компания със фабрики в България, Италия и Съединени американски щати. Чрез нея през 2000 година приватизира сдружението “Биовет” в Пещера.

Българското председателство на Съвета на Европейския съюз стартира с подписването на заем в размер на 100 млн. евро по проекта “Юнкер” за предприятието за селскостопански и лекарствени артикули “Биовет”. Проектът включваше проектирането, построяването и ръководството на две нови уреди: за ферментация в Пещера, в което да се създават дейни субстанции, хранителни добавки, ензими, пробиотици и подготвени лекарствени препарати за възстановяване здравето на животните и човешкото здраве, както и нов цех в Разград за производството на ваксини за животни.

През 2003 година с брат си Георги Домусчиев учредява холдинговото сдружение “Адванс Пропъртис”, посредством което двамата реализират огромна част от вложенията си.

С Георги работят дружно още от деца, споделя самият Кирил в уебсайт през 2014 година “Връзката ни е доста мощна. Взаимно се поддържаме и мисля, че сме добър образец по какъв начин се прави сполучлив фамилен бизнес”, изяснява по-големият брат. В същото изявление той споделя и за първото си работно място: “Една сергия пред РУМ-а в “Младост 2” през 1989 година.”

Днес Кирил и Георги Домусчиеви имат и най-голямата корабна компания в страната Параходство “Български морски флот” във Варна. Тя е основател на “БМФ Порт Бургас” - частен пристанищен оператор, концесионер на терминал Бургас-изток 2 и терминал Бургас-запад на пристанището в Бургас.

През 2010 година Кирил Домусчиев стартира да влага и в разградския клуб “Лудогорец”, който същата година съумява да стигне до “А” група и още в първия си сезон става първенец, както и през идващите пет следващи. “Лудогорец” два пъти игра и в групите на Шампионската лига и три пъти в Лига Европа. Отборът взе на концесия и стадиона в Разград за интервал от 35 години с желанието да влага 18,5 млн. лева в него. Вече са осъвременени секторите “В” и “Г”, планува се ремонт и на централния бранш.

Четири години след навлизането му в света на футбола, който е и негово занимание от доста по-отдавна, Кирил Домусчиев оглавява най-голямата работодателска организация в България - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), и остава на тази позиция и до момента.

Бизнесменът има четири деца - две по-големи дъщери и близнаци. Първата брачна половинка на Домусчиев е рускинята Ирина, а втората - Кремена. Двамата с нея през 2011 година учредяват благотворителната фондация “Кирил и Кремена Домусчиеви”, с която подкрепят най-много образованието и здравето, главно с здравно съоръжение и средства за образование, написа 24 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР