Всички се интересуваме какво да правим (или не правим), за

...
Всички се интересуваме какво да правим (или не правим), за
Коментари Харесай

Как да имаме по-бели зъби

Всички се интересуваме какво да вършим (или не правим), с цел да имаме по-бели зъби. Отговорът наподобява елементарен - да четкаме повече, само че задоволително ли е?

На първо място, има два типа избелване - външно и вътрешно. Първият отстранява оцветяването, с цел да възвърне белотата на зъбите до това, което в миналото е било. Вторият е за хора, които желаят зъбите им да бъдат по-бели от естествения цвят, т.е. това, което виждаме от усмивките на известните персони.

Добра дентална хигиена

 Снимка 334945

Добрата хигиена на зъбите е отличен метод за попречване на оцветяването им в жълто. Натрупването на плака дава жълт нюанс, тъй че продължителното четкане, потреблението на подобаваща марка паста за зъби и използването на вода за уста, не трябва да се подценява.

Въпреки че избелващата паста за зъби е от голяма важност за ежедневната дентална процедура, от Askthedentist настояват, че самата четка е още по-важна за външно избелване.

Забранено за изразходване

 Снимка 363978

Освен натрупването на плака, оцветяването или износването на емайла, най-външният пласт на зъбите също предизвика тяхното пожълтяване.

Има доста неща за консумация, които би трябвало да заобикаляме, с цел да предпазим зъбите си от оцветяване. Те варират от кафе и алено вино до газирани питиета и модифицирани захарни храни. Цигарите също би трябвало да се спрат.

Помощни средства

 Снимка 363976

Ако не можем да се сбогуваме с аленото вино и цигарите, има някои ексцентрични средства за отбрана, които оказват помощ.

Въпреки че доста плодове не са подобаващи за нашите зъби, потвърдено е, че яденето на хрупкави сурови зеленчуци спомага за премахване на плаката, до момента в който дъвчем. Твърди се също, че потреблението на ягоди и ананаси прави зъбите ни по-бели.

Четкането с хлябна сода също спомага за избелване на зъбите с течение на времето, тъй като работи като лек абразив, който постепенно изтрива петната от емайла.

Козметично лекуване

 Снимка 342450

Ако всичко останало е несполучливо или търсим бърза промяна, тогава идва ред на по-тежките (и по-скъпи) стъпки и процедури.

Избелващите ленти и геловете са относително на ниска цена лекуване, в случай че се стремим към по-ослепителна усмивка. Ако и това не задоволява желанията ни, би трябвало да се обърнем към ортодонт, който против известна сума и благодарение на няколко процедури, ще обезпечи мечтаните резултати.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР