Всички съобщени тази сутрин шест нови случаи с положителен резултат

...
Всички съобщени тази сутрин шест нови случаи с положителен резултат
Коментари Харесай

Шестима души от Мездра са новозаразените с коронавирус в област Враца

Всички обявени тази заран шест нови случаи с позитивен резултат за заразяване с ковид в област Враца са при поданици на Мездра, оповестиха от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/.

Трима от тях са постъпили с недоволства за лекуване в Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести във Враца. От лечебното заведение са изпратили бързи вести, а позитивните резултати за ковид са доказани от PCR- лабораторията в града.

COVID-19 умъртви стара жена от Мездра

Двама от хоспитализираните- мъж на 79 година и жена на 78 година, живеят в едно домакинство, за които няма данни да са контактували с към този момент открити инфектирани или с хора завърнали се от чужбина.

Третият случай е на 43-годишен пациент на профилираната болница. Установени са контактните лица и на тримата в Мездра.

Другите случаи са на жена на 42 години и мъж на 46 години, които също са от едно домакинство и са се изследвали по избор. Двамата са безсимптомни и се лекуват в домашна среда.

Последният случай е на 42-годишна жена, също от Мездра, която се е изследвала поради доказан случай на непосредствен с ковид. Жената също се лекува в домашна среда. Установени са контактните лица на всички доказани през днешния ден случаи и в този момент се подхващат ограничения за слагането им под карантина, допълват от РЗИ-Враца.

Общо в област Враца дейните случаи на заразяване с ковид са 25, като от тях 16 са диагностицирани за домашно лекуване. Под карантина остават към днешна дата 62 души, сочат данните на РЗИ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР