Всички са чували теории, че масонството е уж скрит древен

...
Всички са чували теории, че масонството е уж скрит древен
Коментари Харесай

Любопитни факти за масоните

Всички са чували теории, че масонството е сякаш прикрит античен медал, чиито членове се стремят към реализиране на световно владичество посредством нов международен ред. Колко от нас в действителност знаят нещо значително по тематиката?

Масонството е едно от най-старите и най-големите братства в света. Докато неговите обичаи датират от началото на историята, масонството в настоящия си тип се появява пред света, когато неговите действия са били видяни от жителите на Лондон през 1717 година. От тогава са излезли десетки хиляди книги, издадени за тази не толкоз загадка организация.

Масонството не е нито конгрес, нито място за поклонение. То не е вяра, както мнозина имат вяра, и не учи на религиозна философия. И въпреки всичко, доста въпроси към тази организация остават. Надяваме се със идващите няколко любопитни обстоятелството да хвърлим най-малко малко светлина върху тази организация.

Масонството съществува в разнообразни форми по целия свят. Членовете му се правят оценка на към пет милиона.

Противно на общоприетото разбиране, масоните не са скрито общество. Всеки масон може да си признае, че е подобен, просто не може да разкрива същността на церемониите в братството.

Всеизвестни са масонските знаци. Счита се, че те съществуват, с цел да запазят тайната на братството. В реалност те са основани, тъй като в самото начало множеството масони не могли да четат, а знаците им помагали да се наложат ученията на братството.

Не е допустимо да станете масон, в случай че сте безбожник. Първото условие към новите евентуалните членове е, че те би трябвало да имат вяра в някаква висша мощ по техен избор.

Има два съществени клона на масонството – Традиционалистите, водени от Съединената Велика ложа на Англия, и Либералната, представлявана от Гранд Ориент ложата на Франция.

Масоните обичайно се разпознават между тях посредством разнообразни секрети знаци, в това число носенето на пръстен с масонски знак, разнообразни значки, а от време на време и с избран тип здрависване.

 Масони

Андерс Брейвик, направил всеобщите убийства в Норвегия през 2011 година, е практикуващ масон.

На масоните им е подредено да не дават правилни показания, когато на правосъдната пейка е техен другар. Те признават намерено, че ще лъжесвидетелстват, само че за тях това е надалеч по-малък грях от това да предадат един от своите.

Статуята на свободата не носи скрито масонско обръщение, само че има връзка с Масонството. Нейният основател Фредерик Бартолди е масон.

Преклонението към Слънцето е сърцевината на масонството и евентуално доста други секрети общества.

Хитлер е вярвал, че масоните дружно с евреите желаят да покорят света и избива близо 800 хиляди от тях.

Сред най-известните масони са Чарлз Дарвин, Марк Твен, Уинстън Чърчил, Едгар Хувър, Бенджамин Франклин и един от създателите на Съединени американски щати – Джордж Вашингтон.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР