Всички с нетърпение очаквахме първата ваксина, която ще върши работа

...
Всички с нетърпение очаквахме първата ваксина, която ще върши работа
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Мерките трябва да продължат, като не пречат нито на здравето, нито на икономиката

Всички с неспокойствие чакахме първата ваксина, която ще прави работа единствено с една доза, само че незабавно след започването на използването на " Джонсън и Джонсън " препаратът беше спрян в два щата, както и в някои страни. В България имунизацията е на склад, само че изчакваме решението на европейския регулатор, с цел да сме сигурни, че можем да я употребяваме, съобщи пред Българска национална телевизия основният здравен държавен контрольор доцент Ангел Кунчев.
Явно всички векторни ваксини имат казуса, че е допустимо приемането на тромбози след слагането им, означи доцент Кунчев, само че категорично посочи, че " шансът да получите тромбоза след " Астра Зенека " е 100 пъти по-малък, в сравнение с да получите тромбоза след заразяване с коронавирус вирус. Това, несъмнено, не прави по-приемлив обстоятелството, че 3 или 4 на 1 милион могат да развият такава тромбоза, в случай че спадат към рисковата група - дами под 60 години, наднормено тегло, приемащи контрацептивни препарати, пушачи и така нататък или с някакъв тромботичен случай в предишното си ".
Доц. Кунчев изясни, че тъкмо това събитие всява съмнение и нагнетява тежката атмосфера към имунизациите.
 Ангел Кунчев: Колективният имунитет е изпълним през август Ангел Кунчев: Колективният имунитет е изпълним през август
" Координиращ орган на битката с Covid-19 би трябвало да съществува, тъй като епидемиологичният развой продължава и би трябвало да се вземат решения ". То...
Той уточни, че у нас е взето решение, идентично с това в Германия, Франция, Финландия и Португалия, а точно, че с " Астра Зенека " е безвредно да се имунизират всички, като се изключи дами под 60 години с риск от тромбози.
добави, че имунизираните с първа доза на " Астра Зенека " могат умерено да си слагат и втората доза, защото няма обявени странични реакции след втора доза.
Ако обаче хората се опасяват да си слагат точно тази ваксина, могат да изискат рнк ваксина, като е значимо да напомним, че това би трябвало да се направи след 12-седмичен интервал.
Той сподели, че няма доказателства какъв брой ефикасен ще бъде имунитетът при имунизиране с две разнообразни ваксини, само че няма и никакви доказателства, че сходна имунизация крие опасности.
 Ангел Кунчев: Ние ще кажем на хората какво да вършат с имунизациите Ангел Кунчев: Ние ще кажем на хората какво да вършат с имунизациите
Масово в България втората имунизация на имунизацията се появява в края на април и началото на май. Дотогава ние ще кажем на хората какво д...
Той изрази убеденост, че нужното за България покритие ще бъде реализирано единствено с " Пфайзер ", само че не е добре, че не можем да разчитаме и на другите ваксини.
Доставките на ваксини за страната в идващите два месеца ще са такива, че в случай че се сътвори организация на ден да се вършат по 50 000 дози, можем да достигнем групов имунитет още през лятото.
По думите на доцент Кунчев, без значение от заповедта за разформироване на НОЩ, участващите в него не престават да извършват уговорките си. Той сподели, че се следи спад на инфектираните и приетите в болница, само че ограниченията би трябвало да продължат като
Вероятно до края на седмицата ще бъде показан новият метод на допускане на жители - и български, и непознати, в България с отпадане на карантината. Ще опишем за кои страни това важи, при какви условия и с какви доказателства. В България ще се влиза с PCR- тест или със документ за имунизация, акцентира в умозаключение доцент Кунчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР