Всички руски доброволчески отряди трябва да подпишат договор с руското

...
Всички руски доброволчески отряди трябва да подпишат договор с руското
Коментари Харесай

Пригожин към Шойгу: Вагнер няма да изпълни твоята заповед

Всички съветски " доброволчески отряди " би трябвало да подпишат контракт с съветското Министерство на защитата до 1 юли . Съответната заповед е подписана от съветския министър на защитата Сергей Шойгу.

Това разкри съветската работа на Би Би Си.

Британската медия се базира на заместник-министъра на защитата Николай Панков.

Руските управляващи нееднократно са наричали частните военни компании " доброволчески елементи ", тъй че решението на военното ведомство може да се отнася най-много за ЧВК " Вагнер ", която от няколко месеца се бори за Бахмут . В същото време Министерството на защитата не загатва името на ЧВК " Вагнер " (или други военни компании) в своите известия.

" Доброволците " ще могат да подписват самостоятелни контракти или с доброволчески отряди , или непосредствено с Министерството на защитата като военнослужещи на контракт, се споделя в отчета от съвещанието, оповестен на уеб страницата на министерството.

Министерството на защитата отбелязва, че договорите " ще дадат на доброволните формирования нужния юридически статут ".

" Сключването на контракти с жители значи на първо място разширение на обсега на откритите от страната ограничения за обществена протекция и поддръжка както за тях, по този начин и за членовете на техните фамилии ", съобщи Николай Панков.

Самата заповед на Министерството на защитата не е оповестена .

Според настоящото съветско законодателство частните военни компании (ЧВК) са неразрешени.

В неделя следобяд създателят на ЧВК " Вагнер " Евгени Пригожин разяснява заповедта на Министерството на защитата и съобщи, че неговите чиновници няма да подпишат контракт с съветското Министерство на защитата .
 Пригожин предизвика Шойгу с изхранването на бойците
Пригожин предизвика Шойгу с изхранването на бойците

Може да се спекулира с признанията в писмото му

" Тези заповеди и укази, които са образувани от Шойгу, те се отнасят за чиновниците на Министерството на защитата и военните ", цитира изказването на Пригожин неговата пресслужба.

" ЧВК " Вагнер " няма да подписва никакви контракти с Шойгу ", продължава Пригожин. - " ЧВК " Вагнер " се съгласува с генералите отдясно, отляво, с командирите на части, има най-дълбок опит и е високо ефикасна конструкция ".

Основателят на частната военна компания за следващ път разкритикува и управлението на Министерството на защитата, като съобщи, че " по-голямата част от военните елементи нямат такава успеваемост и това е по този начин, тъй като Шойгу не е в положение да ръководи вярно военните елементи.

Ръководителят на правозащитната организация " Гражданин. Армия. Закон " (призната за " задграничен сътрудник " в Русия) Сергей Кривенко съобщи през януари пред Би Би Си, че основаването на доброволчески формирования може да е обвързвано с опцията за узаконяване на ЧВК " Вагнер ".
 Лондон: Враждата сред ЧВК Вагнер и съветското МО се ожесточава
Лондон: Враждата сред ЧВК Вагнер и съветското МО се ожесточава

Евгений Пригожин съобщи, че армията е употребила умишлена смъртоносна мощ против частите на Вагнер

" Сега те работят в директно нарушаване на закона " За защитата " и попадат в обсега на член 208 от Наказателния кодекс за противозаконните въоръжени формирования ", напомни той. - Като се има поради спорът сред създателя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин с управлението на Министерството на защитата, военните могат да употребяват появяването на понятието " доброволчески отряди " в закона като опция да слагат под собствен надзор активността на ЧВК, която не е обвързвана с набиране на пандизчии от изправителните колонии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР