Всички родители искат най-доброто за децата си. И понякога прекаляват

...
Всички родители искат най-доброто за децата си. И понякога прекаляват
Коментари Харесай

Пет неща, които родителите не бива да правят

Всички родители желаят най-хубавото за децата си. И от време на време прекаляват с грижите и помощта си. Ето петте най-чести неточности, които родителите позволяват:

Да дават отговор вместо децата си

Много родители имат навика да дават отговор вместо децата си на разнообразни места – на улицата, в магазина, при лекаря. Така родителите подценяват детето си и му лишават опцията да се учи. То може да стане мъчително срамежливо и да заобикаля неловки обстановки.

Да оказват помощ на детето даже и в дребните неща

Много родители завладяват децата си с грижите си и се пробват да създадат всичко вместо тях. Но това не е добре за детето. По този метод то няма по какъв начин да построи своя лична еднаквост , както и умения за справяне в разнообразни обстановки.
 родители ThinkStock/Getty Images
Да споделят на детето какво би трябвало да харесва

Родителите постоянно се пробват да наложат усета си за облекла, музика, филми и книги на децата си. Те го вършат с положителни планове, само че по този метод потискат детската характерност. Така няма да изградят и възпитат персона, а едно потиснато дете.-->

Да избират вместо тях заниманията им

Една от грешките на родителите е да постановат личните си ползи и занимания на датето. Най-добре е те да схванат какво му харесва и да му разрешат да се развива в тази област.
 родители ThinkStock/Getty Images
Да споделят на детето по какъв начин да се облича

Родителите би трябвало да оставят детето да развива с обствения си жанр и да облича това, което му харесва.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР