Всички решения за подкрепа на Украйна - хуманитарни, икономически, граждански

...
Всички решения за подкрепа на Украйна - хуманитарни, икономически, граждански
Коментари Харесай

Всички решения на ЕС за подкрепа на Украйна били взети единодушно

Всички решения за поддръжка на Украйна - филантропични, стопански, цивилен и военни са взети с единомислещо решение от страните членки на Европейски Съюз. Това акцентира представителят на Европейската работа за външна активност Петер Стано в отговор на въпроси, свързани съответно с доставката на 155 мм снаряди.

Той напомни, че се работи по три писти в тази тенденция - в границите на 1 милиарда евро страните членки доставят с каквото разполагат в националните им ресурси, за още 1 милиарда евро се реализират доставка оттова, откъдето могат да бъдат набавени и трето, посредством увеличение на индустриалния потенциал.

Стано напомни, че след началото на съветската експанзия в Украйна, Европейски Съюз е заречен да помогне на страната с 3,6 милиарда евро по европейския механизъм в поддръжка на мира. Този механизъм, от своя страна, се устоя от вноските на страните членки, от които България е част.

На Европейския съвет предходната седмица президентът Румен Радев неколкократно съобщи, че България няма да взе участие в поръчката на 155 мм снаряди за Украйна, припомня БНР.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !        

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР