Всички републиканци трябва да помнят това, на което са свидетели

...
Всички републиканци трябва да помнят това, на което са свидетели
Коментари Харесай

Тръмп нарече импийчмънта линч

" Всички републиканци би трябвало да помнят това, на което са очевидци тук - линч. Но ние ЩЕ ПОБЕДИМ! ", написа президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Twitter във вторник.
Той съпостави следствието за импийчмънта против него с " линчуване ", расово натоварена дума от най-мрачните дни в епохата на робството на чернокожите в Америка.
Последва незабавна реакция на туита на Тръмп, в който той твърди, че импийчмънтът е неправдив и го лишава от законните права.
Кристен Кларк, президент на Националния адвокатски комитет по цивилен права съгласно закона, съобщи, че през днешния ден „ ѝ се гади да гледа грубата корист с този термин от Тръмп “.
Кларк сподели, че в Съединени американски щати сред 1882 и 1968 година са линчувани 4743 души, от които 3446 са афро-американци.
" Линчовете бяха закононарушения против човечеството и грозна част от историята на нашето расово принуждение ", сподели тя.
„ Повече от срамно е да употребявате думата „ линчуване “, с цел да опишете, че носите отговорност за вашите дейности “, съобщи претендентът за президент на демократите Хулиан Кастро.
Тръмп е разследван за възможен импийчмънт в ръководената от Демократическата партия Камара на представителите поради хипотетичната му корист с служба. Той разчита на доминирания от републиканците Сенат да го оправдае, в случай че Камарата гласоподава за импийчмънт.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР