Всички републикански пътища са проходими при зимни условия. Близо 800

...
Всички републикански пътища са проходими при зимни условия. Близо 800
Коментари Харесай

Пътищата в страната са проходими, чистят ги 800 машини

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия. Близо 800 машини са обработвали пътните настилки през нощта и тази заран. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

За снегопочистване краткотрайно е лимитирано придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона по път I-1 Ботевград – Враца и по път II-17 Автомагистрала „ Хемус “ – Ботевград на територията на област Враца, както и по път I-5 Русе – Бяла. Шофьорите на товарни коли над 12 тона е належащо да изчакат на място.

Временно е лимитирано придвижването на всички коли по път I-1 Видин - Враца в сектора Ружинци – Сумер на територията на област Монтана заради снегопочистване. Шофьорите на всички коли е належащо да изчакат на място.

Без ограничаване за всички транспортни средства е прекосяването през Прохода на Републиката, Ришки, Котленски, Айтоски, Обзорски, Печинско, Предел и Рожен. Ограничено е придвижването на МПС над 12 т през проходите Троянски, Петрохан и Шипка, над 10 т през Вратник и Твърдишки, а над 3,5 т през Дюлински и Пампорово. Целогодишно са затворени за придвижване Златишки и Върбишки.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ предлага на водачите на тежкотоварни моторни транспортни средства и на леки коли да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

Областните пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР