Всички ремонти по магистрала Хемус, по които се работи в

...
Всички ремонти по магистрала Хемус, по които се работи в
Коментари Харесай

Всички ремонтите по магистрала "Хемус" ще приключат в края на 2020 година

Всички поправки по автомагистрала " Хемус ", по които се работи сега, ще приключат в края на идната година, заяви през днешния ден от парламентарната естрада министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. От думите и стана ясно, че три от общо четири ремонта по проект ще завършат доникъде на ноември тази година.

До 30 октомври би трябвало да се възвърне естественото придвижване сред километър 393 и 400 във Варненско. Срокът за привършване на ремонтите по виадукт " Коренишки дол " при километър 36 е 30 ноември. Виадуктът при километър 19-ти на " Хемус " би трябвало да може да се употребява след 15 декември, посочи Аврамова.

Така за огромното пътешестване около коледните и новогодишните празници ще останат предпоставките за формиране на тапи единствено при тунел " Витиня ". Там се работи по неговата лява тръба, откакто дясната към този момент беше актуализирана.

При обновяването на тунела ще се изградят системи за отклоняване на разлети елементарно запалими течности, пожарогасене, ръководство на придвижването и вентилация. Най-сериозното предизвикателство е построяването на връзка сред двете тръби на тунел " Витиня ", която да може да се употребява от пешеходци при евакуация и от пожарни коли и коли за спешна помощ при случай.

Петя Аврамова уточни, че през август беше възобновено естественото придвижване по ремонтирания виадукт при километър 51 на " Хемус ", а на 18 септември мостът при 37-ми километър.

Също в границите на парламентарния надзор през днешния ден министърът разгласи, че 2.5 години след лансирането на концепцията за разширение на автомагистрала " Тракия " сред Пловдив и София, по реализацията й нищо не е направено.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР