Всички религиозни обекти в Гърция ще бъдат затворени за посетители,

...
Всички религиозни обекти в Гърция ще бъдат затворени за посетители,
Коментари Харесай

Литургиите ще да бъдат при затворени врати в Гърция

Всички религиозни обекти в Гърция ще бъдат затворени за гости, като се позволява литургиите да се организират при затворени порти. Мярката ще бъде в действие за интервала 12-20 април , заяви МИА.
Решението е взето взаимно сред министерствата на опазването на здравето и на образованието и религията, заяви БГНЕС.
Според него, църковните служби преди и на Великден ще се проведат без наличието на миряни, само че ще могат да бъдат предавани директно по малките екрани и радиостанции, както и по интернет.
В рамките на превантивните ограничения за отбрана на публичното здраве и за неразпространяване на се не разрешава приръствието на хора по време на " богослужения, ритуали и всички типове религиозни церемонии във всички религиозни обекти ", в цялата страна, без значение от религията, размера и потенциала.
По време на службите при затворени порти е разрешено само наличието на религиозното лице и помощници, като броят им не трябва да надвишава четири.
Същата мярка се отнася и до манастирите – неразрешени са груповите визити, само че са разрешени богослуженията без наличието на вярващи.
С това свое решение държавното управление на процедура утвърди концепцията на Светия синод на Гръцката православна черква от предходната седмица, с която се предлага литургиите преди Великден да се проведат без мегафони и звън на камбани и при затворени порти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР