Всички религии по света приемат, че духът на човека продължава

...
Всички религии по света приемат, че духът на човека продължава
Коментари Харесай

История на отвъдния свят

Всички религии по света одобряват, че духът на индивида продължава да живее и след гибелта. Намерените остатъци от живота на неадерталците в покрайнините на немския град Дюселдорф демонстрират, че античните хора поставяли умрелите в гроба, облечени и гримирани. Намерени са останките на скъпи украшения и венци, което приказва, че те усърдно са подготвяли своите мъртъвци, преди да ги изпратят във вечността.

Първият съвременен човек е Кроманьонският, по името на пещерата във Франция, където за пръв път били открити остатъци от него. Гробовете на тези хора били цялостни с движимости. Например открит е гроб отпреди 24 хиляди години, в който до натрупа на мъжа имало остатъци от жена и от пола, украсена с перли от слонова кост.

В различен гроб, където били положени труповете на брат и сестра, пък били открити кама с инкрустации от слонова кост, пръстени и други украшения, предопределени да им служат и в отвъдния свят.

 Гробница

Вярата за безсмъртието на човешката душа съществува във всички нации. Червенокожите индианци от Перу, откакто погребат мъртвеца, слагат нещо като тръба над главата му. По този метод духът на умрелия излиза и се насочва в друга посока.

Най-голяма респект и почитание към мъртвите изначало са засвидетелствали египтяните. Картините, с които били изрисувани пирамидите, демонстрират, че те твърдо са вярвали в прераждането на човешката душа. Умрелите също имали свои богове, свои традиции и обичаи.

Вярата в безсмъртието на душата изначало е била по-разпространена измежду азиатските нации. Древните шумери през 2500 година преди Христа са погребвали дружно с умрелия държател и цялото му семейство. А също и прислужниците, които са служили на владетеля приживе, с цел да не престават да му служат и в отвъдния свят.

Гърците одобряват, че умрелите отивад на Запад. След като бъдат признати в другия свят, им се позволява да преминат реката Ашерон. Поради това под езика на умрелия слагали по една монета. А по-късно специфична делегация от името на Всевишния дава позволение на умрелия къде да отиде по-нататък.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР