Всички реки на територията на община Перник са по-пълноводни от

...
Всички реки на територията на община Перник са по-пълноводни от
Коментари Харесай

Реките на територията на Перник са с водни количества, по-големи от обичайните за сезона

Всички реки на територията на община Перник са по-пълноводни от нормалното за сезона. Това оповестиха от общинския пресцентър.

Река Бучащица в с.Големо Бучино е разрушила част от пътя и е достигнала до две къщи. Повишено е равнището на река Конска при вливането й в Струма в Батановци, само че близо един метър е останал до постигане на оптималното равнище.

Няма заплаха от преливане на трите общински язовира в Мещица, Расник и Ярджиловци. Водата в язовир "Студена " е под нормалното равнище, там продължава главният ремонт на стената.

Проблемът с канализацията в кв. "Изток ", която е прекомерно остаряла и не може да обслужи огромния брой живущи, към този момент е преодолян. Най-тежко е било ситуацията на ул. "Рашо Димитров ", където е била затворена улицата и е бил пренасочен маршрутът на градския превоз.

Много от мазетата на блоковете в кварталите и централната градска част са били запълнени с вода. Трайното решение на казуса е реализирането на плана за водния цикъл, който ще започва през 2018 година, прецизира пресцентърът.

Областният шеф е осведомен за създалото се напрежение с тежката повреда в "Топлофикация Перник ", която остави жителите на града 72 часа без парно и топла вода. Местната администрация в Перник чака интервенция на КЕВР за попречване на последващи такива спирания на топлоподаването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР