Всички разполагаме с 24 часа в денонощието, но всеки от

...
Всички разполагаме с 24 часа в денонощието, но всеки от
Коментари Харесай

Как хората в различните държави по света прекарват деня си?

Всички разполагаме с 24 часа в денонощието, само че всеки от нас разпределя уговорките и дейностите си по друг метод за това време, написа

За някои приоритет е времето, прекарано със фамилията, до момента в който други избират да работят по-дълго време, а по-късно да излязат на открито с другари.


От платформата Our World in Data дружно Visual Capitalist демонстрират по какъв начин наподобява един ден от седмицата на хората от разнообразни елементи на света. Те разделят главно денонощието на време, в което правят платена работа, спят или прекарват с разнообразни други действия.

А данните в основаната инфографика идват от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). В тях са включени 33 страни по света и показват всекидневието на хора сред 15 и 64 години.

Не е изненадващо, че когато става въпрос за платена работа, Япония е страната, в която най-голяма част от всекидневието на хората е заето с такава.
 Снимка 510346
Иначе казано жестоко 5,5 часа (по-малко от 8 часа, защото в данните е отразено и всекидневието на хора, които към момента са отвън пазара на труда) се употребяват за такива задължения, като дружно с това там е регистриран и най-големият дял на работата отвън регламентираното работно време през седмицата.

От друга страна на образованието най-вече време отделят хората в Южна Корея - приблизително по 57 минути дневно. С домакинска работа пък най-заети са мексиканците. Тя заема близо 3 часа от тяхното всекидневие.

Южна Африка са първенци в две категории - прекарани часове в сън за 24 часа - жестоко по 9 часа, както и по време, отделено за срещи с другари - малко под час и половина.

Най-активни в спортните действия са испанците, които прекарват приблизително 42 минути от всекидневието си, отдадени на него. В Щатите пък хората отделят най-вече време за гледане на телевизия и слушане на радио - жестоко 2 часа и половина.

Вероятно наподобява изненадващо, само че спестовните германци са първенците що се отнася до време, прекарвано в извършване на покупки - 32 минути. Французите пък са преди всичко що се отнася до времето, отделено за хранене и за грижа за себе си - надлежно 2 часа и 1 час и 45 минути.
 Снимка 510345
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР