Всички разговори за бъдещето на АЕЦ Белене с европейските и

...
Всички разговори за бъдещето на АЕЦ Белене с европейските и
Коментари Харесай

ДПС: Управляващите да се определят за "Белене" преди да искат пари от Европа

Всички диалози за бъдещето на АЕЦ " Белене " с европейските и балканските водачи, както и с президента на Русия Владимир Путин са безсмислени до момента в който ръководещите не вземат решение какво ще вършат. Това мнение изрече пред Нова телевизия депутатът от Движение за права и свободи и член на комисията по енергетика Рамадан Аталай.

" Ако не се обясни какво ще вършат ръководещите с енергетиката и в случай че нямаме решение за " Белене " от Народното събрание, всички други диалози и с съветския, и с европейските и балканските водачи - не желая да го нарека фикс концепция, само че по какъв начин сядаш на масата и казваш: " Европа, давайте парите, тъй като имаме уреди, завити в найлони?! ", разяснява депутатът.

Той напомни, че е в действие мораториум върху строителството, утвърден от Народното събрание, като по едно и също време с това министър председателят Бойко Борисов приказва за обновяване на строителството като балкански план с еврофинансиране. Вчера Борисов разиска концепцията си и с съветския президент Владимир Путин.

Аталай сподели, че Движение за права и свободи има " изключително отношение " към нуклеарната енергетика.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР