Всички разбираме, че бюджетът е ограничен. Наистина ли ръководството държи

...
Всички разбираме, че бюджетът е ограничен. Наистина ли ръководството държи
Коментари Харесай

Кои храни от шведската маса в хотелите не бива да ядем?

Всички разбираме, че бюджетът е стеснен. Наистина ли управлението държи всякога да купува пресни храни? Това би блъснало много мощно върху финансите на хотела, а храната въпреки всичко има период на валидност. Все отново се стига до едно решение - оптимално потребление на продуктите. Част от тях минават от обяд към вечеря и по-късно, до момента в който не се стигне до приключване на периода на валидност.

Разбира се има хотели, които се възползват от не напълно почтени трикове. Например някои хотели в Турция вършат нощни супи за гостите, които идват вечерта. Съставките на тези ястия нормално се раздробяват до най-много. Някои хотели стигат толкоз надалеч, че подправят ястията с обилно количество майонеза или различен сос, единствено с цел да прикрият миризмата на остаряла храна. В доста редки случаи пък хотели даже оферират храна от вчерашния ден за закуска. Такива ястия също се назовават ​​ " изтощени ".

Трябва ли да се опасяваме от преработването?

Зависи от това дали хотелът съблюдава санитарните и хигиеничните стандарти. Естествено, естествените хотели се пробват да съблюдават разпоредбите и съхраняват храните в ледник и при други подобаващи условия. В допълнение несъмнено количество неизползвана храна може да бъде ситно нарязано или модифицирано по различен метод, след което да бъде рециклирано, в това число за топлинна сила, написа блиц. Неизползваните части месо могат да се прибавят към соте, пилаф или друго месо.
Ако се страхувате да не станете жертва на изобилието на системата „ Ол инклузив “, пробвайте се да избирате ястия, формирани от елементарни, добре забележими елементи и да изберете най-новата допустима храна - месо, риба и птици - на обособени части, а гарнитурата да се предлага настрана. Супите в някои хотели също не се предлагат.

Но не всичко и не постоянно може да бъде толкоз тъжно

Част от неизядената храна, нормално частите, може да бъде изпратена за храна за животните. В хотелите с 4 и 5 звезди се пробват да подсигуряват, че продуктите се изпращат за обработка единствено един път. Има и друго решение на казуса с неизядената храна - филантропична помощ. Хотелите могат да изпращат такива храни до домове за възрастни хора и за сираци, приюти за животни или за бедните.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР