Всички работодателски организации в един глас казват, че законът е

...
Всички работодателски организации в един глас казват, че законът е
Коментари Харесай

Васил Велев: 60:40 е сбъркана формула на подкрепа

Всички работодателски организации в един глас споделят, че законът е сгрешен, постановлението не може да бъде дейно на база сгрешен закон. Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев, който разяснява мярката 60/40 на държавното управление. И четирите представителни работодателски организации имат документално мнение по този въпрос.

Това разпореждане слага неизпълними условия, с цел да окаже поддръжка на тези, които имат най-голяма потребност, акцентира Велев. По думите му постановлението не поддържа бизнеса, поддържа приходите на хората там, където е спряло предприятието или е понижило интензивността на работа. Велев разясни, че философията на тези ограничения в целия свят е да се поддържа индивидът за тази част от прихода, която липсва, като компенсацията на никое място не е 100%. " Няма такова нещо нито в Германия, нито в Австрия, тъй като когато един човек не работи, не може да се чака той да получи 100% от прихода, както този, който работи ", сподели Велев.

Искаме да се поддържат повече хора, а не малко хора в работещи предприятия. Искаме и да не се компенсират на 100% хора, които си лежат у дома, сподели още екпертът, наблягайки, че е необходим повсеместен ремонт на закона и че държавното управление би трябвало да одобри пакет от ограничения против започващата икономическа рецесия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР