Всички работодателски организации се въздържаха от подкрепа на Правилника за

...
Всички работодателски организации се въздържаха от подкрепа на Правилника за
Коментари Харесай

Работодатели и синдикати не харесаха правилника на Закона за хората с увреждания

Всички работодателски организации се въздържаха от поддръжка на Правилника за използване на Закона за хората с увреждания. Това стана ясно по време на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС), на който бе разискван планът на разпореждане на Министерския съвет за приемане на Правилника за използване на Закона за хората с увреждания.

От Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата (БТПП), Съюза за стопанска самодейност (ССИ) и КРИБ се въздържат от поддръжка на Правилника.

Според ръководителят на АИКБ Васил Велев правилникът не може да излекува недъзите на самия закон.

По думите му работодателите би трябвало да бъдат подкрепяни в наемането на хора с увреждания, а не да им бъдат налагани наказания.

Според ръководителя на БСК Димитър Бранков методиката за оценка на потребностите да бъде осъществена по по-компетентен метод. От БТПП смятат, че по този начин написаните ограничения не дават отговор на комплицираните и многообразни пазарни връзки в страната.

От КТ " Подкрепа " обявиха, че също ще се въздържат от поддръжка на Правилника за използване на Закона за хората с увреждания, защото не са съгласни с член 32 на правилника. Ваня Григорова от синдикалната организация уточни, че този член дава опция за прекачване на отговорностите за осъществяването на квотите от един шеф на различен.

Целта съгласно КТ " Подкрепа " е интеграция на хората с увреждания във всички браншове и унищожаване на ярката дискриминация на хората с увреждания. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР