Всички работници и служители в пътническите и товарните превози на

...
Всички работници и служители в пътническите и товарните превози на
Коментари Харесай

БДЖ вдига заплатите с 6.55%, а на машинистите и повече

Всички служащи и чиновници в пътническите и товарните транспорти на БДЖ ще получат нараснали ена заплатите с 6.55 на 100 от 1 януари 2021 година, а на локомотивните машинисти и помощниците им се усилват спомагателните хонорари за пропътуван километър, оповестиха от държавните железници в петък.

Вдигането за заплащането за пропътуван километър от машинистите и помощниците им се предлага да стане с промени в груповия трудов контракт и следва да се разиска със синдикатите.

Офертата на БДЖ е спомагателното заплащане за изминат по време на работа километър да се вдигне трикратно за локомотивните машинисти и два пъти за помощник-мащинистите надлежно на 11 стотинки за километър и 7 ст/км.

Машинистите, които бъдат подготвени да ръководят новите локомотиви " Смартрон ", чиято доставка следва, ще получават и 3.40 лева в допълнение за всеки направен час или стартират час работа.

Обучението за ръководство на новите машини обаче е обвързано със обвързване да се работи в БДЖ за избран брой години, а при предварително овакантяване да се възвръща част от инвестицията в образованието. Размерът на сумата за връщане нормално зависи от това какъв брой по-рано е напуснал мащинистът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР