Всички работещи на гара "Илиянци" ще бъдат подложени на тест

...
Всички работещи на гара "Илиянци" ще бъдат подложени на тест
Коментари Харесай

Всички работещи на гара Илиянци ще се тестват за коронавирус

Всички работещи на гара "Илиянци " ще бъдат подложени на тест за ковид. Днес по-рано в ефира на bTV те сигнализираха, че не престават да работят, макар че тяхна колежка е умряла от COVID-19.

64-годишната жена – чиновник на БДЖ - е умряла в събота. Колегите ѝ описват, че последно е била на промяна преди 2 седмици. Приета е в болница на 20-и март с двустранна пневмония.

Предишния ден бях на работа, в кръга на майтапа си говорихме за болести, само че всичко беше до там. Просто дамата предходния ден нямаше проблеми “, сподели Лидия Вучкова, експерт "Обработване на документи ".

До през днешния ден ЖП чиновниците не са били тествани за болест. На гарата работят към 50 души.

„ Контактни сме всички. Просто работата ни е такава, че.. с инфраструктура, с товарни транспорти. Ние непрестанно работим – било с документи, било устно… употребяваме едни и същи санитарни пространства. Така че просто е невероятно да нямаме контакт “, изясни Вучкова.

От стопанина на гарата компания "Железопътна инфраструктура " споделят, че са спазвали наредбите за сигурност.

„ 4 пъти дневно се прави стерилизация на гарата с препарати, които са безусловно безвредни. На хората са раздадени персонални защитни средства, маски, ръкавици, на хората които пръскат са раздадени специфични костюми “, съобщи Тодор Петров, шеф "Движение на влаковете и гаровата активност " в НКЖИ.

„ Тестовете ще бъдат още по-показателни и още по-екзактни. По мои данни - не са регистрирани някакви заболели с клинични признаци “, разясни доктор Данчо Пенчев, шеф на РЗИ София.Не е открита връзка на умрялата жена с първите двама починали от COVID-19 у нас, чиито наследник също работи на "Илиянци ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР