Всички протестират за пари - ние искаме да не ни

...
Всички протестират за пари - ние искаме да не ни
Коментари Харесай

Президентът - последната надежда на горублянци

" Всички стачкуват за пари - ние желаеме да не ни крадат " . Това сподели за news.bg ръководителят на Инициативния комитет в Горубляне Иван Димитров по време на гражданския митинг пред президентската институция. Граждани на Горубляне стачкуват седмици наред поради проектите на Столична община да построи парк на техни терени. Няколко пъти през април месец те блокираха и придвижването по " Цариградско шосе ".

Протестът събра към 20 души. Гражданите излязоха с искане президентът да наложи несъгласие върху измененията в Закона за държавната благосъстоятелност. По думите на Димитров те постановат одържавяване на безценица на техните парцели.
 Жители на
Жители на " Горубляне " стачкуват поради иззети парцели в " Младост "

Твърдят, че имат данни за желани подкупи от кмета Иванчева

Последната вяра на събралите се в центъра на София е президентът. От Инициативния комитет са разочаровани, защото на всяка среща с кмета на София Йорданка Фандъкова и депутата Александър Ненков се схващат едно, а след 15 дни схващат напълно друго.

Промените, които Ненков е внесъл, са противоконституционни съгласно протестиращите, по тази причина те ще сезират и Прокуратурата . По Конституция одържавяването би трябвало да става на пазарни цени, посочи Димитров: " А те ни дават 30 лв. на квадратен метър, нали се сещате, че 30 лв. са две пържоли с две бири ", добави той.

Протестиращите не излизат с претенции за оставка, само че считат, че " тези хора мислят единствено по какъв начин да ни прецакат нас, хората от Горубляне ". Нас ни интересува нашият парцел и да може ние да си го употребяваме, изясни Димитров, като означи, че комитетът не желае да се обвързва с политически и партийни ползи.
 Жители на Горубляне отново блокираха Цариградско шосе
Жители на Горубляне отново блокираха Цариградско шосе

Протестът ще продължи до 19,00 часа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР