Всички производители на смартфони твърдят, че мобилните устройства запазват около

...
Всички производители на смартфони твърдят, че мобилните устройства запазват около
Коментари Харесай

Безжичното зареждане влошава параметрите на смартфоните

Всички производители на смарт телефони настояват, че мобилните устройства резервират към 80% от потенциала на батериите след 500 цикъла на зареждане – т.е., след две години интензивно потребление.
Но специалистът на ZDNet Адриан Кингсли-Хюз организира лично проучване и съобщи, че повода за все по-бързото разреждане на смарт телефоните е безжичното зареждане на батериите .



По време на проучването се обясни, че безусловно всички смарт телефони, зареждани посредством Qi стандарта, по-късно стартират да се разреждат доста по-бързо. Експертът сподели, че за половин година неговият iPhone е минал цели 135 цикъла зареждане-разреждане. Това значи, че след година – година и половина, той ще би трябвало да бъде сменен. Друг въпрос е забавянето на айфона с износването на батерията. Ако се употребява нормално жично зареждане, в това число и бързо, то телефонът би издържал по-дълго и би се зареждал по-рядко.



Експериментите демонстрираха, че смарт телефонът, зареждан с безжично зарядно, се разрежда с 15-20% по-бързо спрямо жичното зареждане. Адриан поучава всички, в това число притежателите на iPhone 8 и iPhone X, да се откажат от потреблението на безжично зареждане.

Разбира се, всичко това важи освен за смарт телефоните на Apple, само че и за всички други телефони, без значение дали са създадени от Samsung, LG, Sony или някой различен.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР