Всички пристигащи със самолет от високорискови държави с коронавирус да

...
Всички пристигащи със самолет от високорискови държави с коронавирус да
Коментари Харесай

Лекар апелира за изграждане на изолационни центрове до летище София

Всички идващи със аероплан от високорискови страни с ковид да се слагат за 14 дни в изолационни центрове. Това моли лекарят на немското, австрийското и швейцарско посолства в България доцент Димо Кюркчиев.

В телефонно изявление за БГНЕС той съобщи, че концепцията за центровете зародила, откакто чул за акцията на Външно министерство с полети да прибере останали без полети българи по света. Кюркчиев погледнал разписанието на летище София и с изненада открил, че кацат на ден над 10 самолета, които кацат от Лондон, Ница, Париж, Франкфурт.

„ По един-двама да има с ковид без да знаят, ще заразят всички останали. Проблемът е, че откакто кацнат на летище София, минават един тест за температура и не се задържат на летището, не остават в карантинни центрове, вместо това потеглят към родните си места и популяризират болестта, както измежду околните си, по този начин и по целия път на тяхното напредване.

Доц. Кюркчиев предлага да се възползваме от сполучливата процедура на китайците, където всички идващи се проведено от летището с подготвен личен състав, следят се и се изследват и единствено, като се откри тяхната сигурност за останалите жители се пускат да продължат към домовете си.

Лекарят е изпратил предлагането до премиера Бойко Борисов. От ВМА прецизираха за БГНЕС, че спешният щаб също е осведомен с писмото и може да вземе отношение на постоянния си брифинг дали такава мярка е използвана в България. /БГНЕС

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР