Всички приемаме съдбата си лично, без да си даваме сметка,

...
Всички приемаме съдбата си лично, без да си даваме сметка,
Коментари Харесай

Коя е най-щастливата възраст

Всички одобряваме ориста си персонално, без да си даваме сметка, че в действителност вървим по нещо като универсална за човешкото създание графика на спадове и възвишения в щастието си.

" Пътят на щастието " в живота на човек би могъл да бъде отъждествен на британската писмен знак U (ю). Лявата страна съставлява живота в първите 20-25 години, когато голяма част от хората се усещат щастливи и заредени. Това са годините на най-динамичен напредък на тялото, първите конфликти с живота на възрастните и годините, в които към момента откриваме света. Теорията за буквата U не е нова, само че скоро е било открито, че е използвана в живота на доста повече хора, в сравнение с се е считало преди.

Около 25-тата годишнина обаче огромна част от хората изпитват по този начин наречената " рецесия на четвърт века ". Чувстват се комплицирани, незадоволени и стартират да губят идеалистичното усещане за света, който към този момент са поопознали.

Не всички претърпяват този вид прочувствен спад, само че даже и да го пропуснат, доста от тях ще влязат в същински ниската точка на буквата U в края на четиридесетте си години - рецесията на междинната възраст. Те са считани за годините на кариерен зенит и носят със себе си стрес, който тялото към този момент мъчно преработва.

При други пък кариерата може би не е толкоз сполучлива, колкото им се желае, и това единствено по себе си би предизвикало сериозен прочувствен дисбаланс. На тази възраст връзката сред деца и родители отслабва: децата поемат по собствен път, а родителите се сблъскват с възприятие на самотност.

Но всичко е добре, когато свършва добре. На към 60-годишна възраст, учени настояват, че човек е в положение да изпита също толкоз приятност от живота си (ако не и повече), колкото е имал в началния стадий по спускането в овала на буквата U.

60-те са са едни от най-щастливите години. Период, в който човек към този момент не е нужно да работи със същия динамизъм, както 20 години по-рано, а има задоволително време за занимания и приятни занимания. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР