Всички правителствени министри от Австрийската партия на свободата изразиха готовност

...
Всички правителствени министри от Австрийската партия на свободата изразиха готовност
Коментари Харесай

Австрийската партия на свободата заплаши с оставки, ако Курц уволни вътрешния министър

Всички държавни министри от Австрийската партия на свободата показаха подготвеност да се отдръпват от постовете си след разразилия се корупционен скандал, оповестява Агенция Франс Прес, базирайки се на партията.

Австрия отиде към предварителни избори, които ще се проведат през септември след грандиозния корупционен скандал, който смъкна крайнодесния австрийски водач Хайнц-Кристиан Щрахе.

Хайнц-Кристиан Щрахе подаде оставка ден след разпространяване на видео, което го уличи в корупционен скандал. Видеото демонстрира, че Щрахе предлага държавни контракти в подмяна на политическа поддръжка. Също по този начин наподобява като намек за евентуално противозаконна система за дарения на крайнодесната партия на свободата, която управлява.

Норберт Хофер краткотрайно пое ръководството на партията.

" Ние ще се откажем от държавните си постове, в случай че вътрешният министър Херберт Кикъл бъде уволнен ", съобщи Хофер, който е министър на инфраструктурата.

Междувременно ДПА оповестява, че канцлерът Себастиан Курц възнамерява да разгласява известие в 12,30 часа през днешния ден, в което ще се разгласи, че уволнява вътрешния министър Херберт Кикъл.

Кикъл заплаши, че всички министри от Австрийската партия на свободата ще изоставен кабинета, в случай че бъде уволнен. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР