Всички познаваме поне по един човек, чието любимо занимание е

...
Всички познаваме поне по един човек, чието любимо занимание е
Коментари Харесай

Хората, които вредят на здравето ни

Всички познаваме най-малко по един човек, чието обичано занятие е да се оплаква. Как кафето не му е задоволително вкусно, по какъв начин в метрото е било лудница, по какъв начин половинката го е ядосала, и още, и още.

Сигурни сме, че за този човек неговите проблеми наподобяват като най-важните на света, само че и за друго сме сигурни - че не сме длъжни да поносим цялото това недоволство. Най-малкото, тъй като се оказва нездравословно за здравето ни .

Хората, които непрестанно се оплакват и мрънкат за нещо, са същински енергийни вампири . Комуникацията с тях може да ни накара да се почувстваме изтощени и потиснати.
 Снимка 453285

А учени са открили, че да слушаме недоволствата на хората към нас има същия резултат, както и в случай че самите ние се оплакваме - отделя се хормон на напрежението, който въздейства отрицателно на организма и даже поврежда нервни връзки в мозъка .

Затова е добре да знаем по кое време е време да сложим завършек на безкрайното мрънкане и по какъв начин тъкмо да го създадем. Ето и няколко техники, с които ще си спестим минути, а може би и часове, слушане на недоволства.
 Снимка 453283

Смяна на тематиката

Проявяваме схващане към казуса и непосредствено прескачаме на друга тематика, която обаче още веднъж да е близка на събеседника ни. Например - обичана книга или филм. Важно е тематиката да е по-неутрална, да не визира усеща и да не бъде с отрицателен нюанс.

Създаване на граници

Разбира се, че няма неприятно в това да изслушаме проблемите на другар или непосредствен, само че би трябвало да имаме предел на толерантност, който да не разрешаваме да прекрачват.

Важно е понякога да подсещаме събеседника си, че и ние имаме потребност да му разкажем нещо за себе си. Така ще го поласкаем, че му имаме доверие. Ако ни споделя прекомерно персонални неща не трябва да сe поколебаем да кажем, че те ни карат да се усещаме неловко.
 Снимка 453284

Съвети

В множеството случаи хората, които не стопират да се оплакват, нямат действителна потребност от съвет. А в случай че го получат, доста евентуално е да не го одобряват като съответстващ. Затова би трябвало да дадем своето мнение на вярното място в диалога и съветът ни да бъде прецизен, явен и право в задачата. В противоположен случай по-добре да го спестим, тъй като единствено ще удължим тирадата.

Лично мнение

Ако ни е омръзнало единствено да слушаме и желаеме да се намесим със своята позиция, най-добре е първо да попитаме събеседника си дали желае да я чуе. След като сме получили позитивен отговорим, можем да кажем всичко, което мислим, написа Lifehacker.
 Медът, ежедневната му консумация и изгодите за здравето
Причините да ядем мед всеки ден

Започваме от през днешния ден

Ситуация

Никога не трябва да се опитваме да разбираем на човек, който не стопира да ни се оплаква, че неговото състояние в действителност не е толкоз зле, колкото го изкарва. В противоположен случай той ще направи всичко допустимо, с цел да ни убеди, че в действителност не сме прави. С нова доза недоволства, несъмнено...
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР