Всички познаваме поне един човек, който постоянно пие някакви витамини

...
Всички познаваме поне един човек, който постоянно пие някакви витамини
Коментари Харесай

Защо всички са полудели по Ашваганда ?

Всички познаваме най-малко един човек, който непрекъснато пие някакви витамини и прибавя странни подправки и съставки в смуутито си. Но в последно време стана известна една добавка, която в действителност може да бъде доста потребна. Тя се назовава ашваганда или индийски женшен и в действителност се употребява от повече от 3000 години.

Растението, наричано още " индийски женшен " или " индийска зимна череша ", в този момент е най-често срещано под формата на капсула, хапче, прахуляк или примес.

Но макар огромния брой изгоди от това растение, то не е за всеки. Може да провокира импровизиран аборт, тъй че в случай че сте бременна или кърмите, не си и помисляйте да го приемате.

Както при всички добавки, добре е да се консултирате с доктор, преди да започнете да я приемате. А ето и какви са изгодите от индийския женшен:

1. Ще ви помогне да бъдете по-спокойни

Малко изследване от 2012 година откри, че хората, които приемали ашвагандa, са понижили равнищата на кортизола (хормона, създаден в отговор на стрес). Друго малко проучване от Индийския вестник за психиатрия открива, че 88% от доброволците получават понижена тревога, до момента в който одобряват ашваганда, до момента в който единствено половината от плацебо групата има някакво облекчение.

2. Може да помогне при битката с рак

Ашваганда наподобява обещаващ войник против рака, също. Според изследване от 2010 година растението може да убие избрани ракови кафези. Някои проучвания допускат, че добавките ашваганда могат да оказват помощ за битка с рака, дружно с други лекувания като химиотерапия и лъчетерапия. Установено е също, че укрепва имунната система на пациентите, подложени на химиотерапия, посредством увеличение на броя на белите кръвни кафези.

3. Може да усъвършенства половия ви живот

Ако имате проблеми със секса, добра вест: Има някои обещаващи доказателства, че ашваганда може да помогне при женска полова дисфункция. Според едно малко изследване през 2015 година дамите, които одобряват съсредоточени перорални дози ашваганда, оповестяват, че имат повече оргазми и по-голямо полово предпочитание, заради резултата на стрес-намаляване на добавката.

4. Бори се с побеляването на косата

Няколко изследвания са открили, че консумирането на дневна доза прахуляк от ашваганда оказва помощ да се усили производството на меланин в косата. По-малко сиви коси? О, да!

5. Ще ви накара да изглеждате по-млади

Проучване от 2016 година открива, че екстрактът от корен ашваганда е цялостен с мощни антиоксиданти като полифеноли, които могат да понижат свободните радикали в организма и забавят признаците на стареене.

6. Помага при болежка в коленете

Поради високото си наличие на санолиди (което работи като стероид), ашваганда може да помогне за облекчение на болката в ставите и подуването, обвързвано с артрита, съгласно едно малко проучване от Journal of Ayurveda и Integrative Medicine.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР