Всички повдигахме въпроса (за наличието на африканска чума по свинете

...
Всички повдигахме въпроса (за наличието на африканска чума по свинете
Коментари Харесай

Цитат на деня: Основен предмет за изучаване трябва да е българска народопсихология

Всички повдигахме въпроса (за съществуването на африканска чума по свинете - бел. ред.) още от предходната година, само че както е известно, у нас има опозиция и има съмнение в тази информация и аз си мисля, че може би е извънредно време в България да се заложи като главен предмет на проучване българска народопсихология. Защото като подценяваме толкоз значими рискове като зараза от африканска чума по свинете, ние подценяваме и други проблеми и опасности.

Това разгласи в ефира на Би Ти Ви Кирил Вътев, производител на месни артикули и до наскоро дълготраен ръководител на Асоциацията на месопреработвателите в страната, във връзка съпротивата на жители против ограниченията, които се пробват да вземат ветеринарните управляващи за ограничение на заболяването.

Посочи, че чумата е икономическо заболяване, защото не визира хората, само че визира бизнеса със свинско. Посочи, че загубите в други страни, наранени от заболяването, се правят оценка на милиарди евро. В отговор на въпрос сподели, че цената на свинското в България към този момент се е повишила и чака в края на годината да е към този момент с 50% над това, което е била година по-рано.

Посочва, че към този момент има дефицит на свинско месо поради рецесията с него в Китай, където също има проблеми с заболяването, а страната е огромен потребител и надлежно се явява огромен покупател в Европа. Това е и повода цените към този момент да вървят нагоре.

Посочи, че е заплашен целият бранш.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Чумата по животните (87)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР