Всички постъпили данни за желаещите да бъдат доброволци ще бъдат

...
Всички постъпили данни за желаещите да бъдат доброволци ще бъдат
Коментари Харесай

МВР ще проверява доброволците за криминално минало

Всички постъпили данни за искащите да бъдат доброволци ще бъдат проверявани автоматизирано от службите на Министерство на вътрешните работи за отбягване на опитите за корист от престъпно проявени лица. Това излиза наяве от известие на Национално съдружие на общините в Република България /НСОРБ/. То е отдадено на проведена днес на среща в Министерски съвет сред вицепремиера Томислав Дончев и ръководителя на НСОРБ Даниел Панов - кмет на община Велико Търново, на която било разисквано взаимоотношението сред институциите в изискванията на изключително състояние.

До дни ще бъде създадена специфична осведомителна платформа, която ще поддържа база данни за записаните доброволци, които ще бъдат насочвани към действия в помощ на Националния действен щаб на локално равнище, станало ясно след срещата.

Първоначално в системата ще бъдат интегрирани всички регистрирани доброволци от БЧК и Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". НСОРБ ще събере данните на записаните по общини искащи да се включат като доброволци.

Доброволците ще бъдат насочвани към подпомагане на институциите и общинските администрации в следните посоки - поддръжка за медицинските заведения; поддръжка за обществените служби и РЗИ; поддръжка за службите на реда и контролно-пропусквателен пункт в регионалните градове.

НСОРБ оповестява и, че поддържа данни за контактните телефони за поръчка на храни и лекарства от възрастни, самотно живеещи и мъчно преносими лица по общини, която се обновява всекидневно и е налична през уеб страницата на НСОРБ и през уеб страницата на МТСП.

От сдружението напомнят, че  през вчерашния ден министърът на опазването на здравето издаде заповед, която регламентира обмена на информация за карантинираните лица сред РЗИ и кметовете на общини.

На срещата са участвали още министърът на труда и обществената политика Деница Сачева, здравният министър Кирил Ананиев, заместник-министърът на опазването на здравето Жени Начева, Директорът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов, както и представители на БЧК и " Информационно обслужване " АД.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР