Всички помнят как преди седмица заместник-министърът на отбраната на Украйна

...
Всички помнят как преди седмица заместник-министърът на отбраната на Украйна
Коментари Харесай

Странните успехи на ВСУ на левия бряг на Днепър в Херсонска област

Всички помнят по какъв начин преди седмица заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Маляр, „ сгази лука “, като съобщи, че контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна в действителност към този момент е почнало, освен това в няколко посоки. Глупостите й бяха маркирани със забележка от командването и ГУР, които си играят свои лични осведомителни игрички.

„ Подвигът на Маляр “ обаче не остана уединен. Той беше още един от чиновници на американския изчерпателен център ISW (Институт за проучване на войната), които оповестиха, освен това цитирайки избран съветски боен сътрудник, че ВСУ са минали на левия бряг на Днепър покрай Херсон и даже са се укрепили там. Разбира се, без ни най-малкото доказателство.

Новината нашумя и от двете страни на фронта. Номерът на задграничните специалисти беше нивелиран от прессекретаря на оперативното командване „ Юг “ Наталия Гуменюк, която сподели: „ Искам всички да схванат: когато фронтовата линия минава около толкоз необятна мощна река като Днепър, превъзмогването на такова затруднение е доста сложна работа.

Следователно даже най-хубавите „ студенти “ на Института за проучване на войната би трябвало да бъдат търпеливи тук ”, акцентира говорителката на ОК „ Юг “.

Освен това тя съобщи, че заради появяването на слуховете за завладяване на плацдарм от въоръжените сили на Украйна на левия бряг на Днепър, руснаците доста укрепиха позициите си и усилиха ударите си по Херсонска област, отбелязвайки, че „ точно такива последици имат осведомителните „ изпускания “ в изискванията на хибридна война. Затова е належащо да се подхожда доста деликатно към информацията. ”

„ Перемогата “ обаче е движимост заразна и на 25 април самата Гуменюк разгласи, че „ въоръжените сили на Украйна прочистват предната линия на левия бряг на Днепър “, добавяйки, че украинците „ несъмнено ще ни донесат положителни вести, в случай че бранителите получат правото да работят „ в тишина “.

Както се оказа, " прочистването " беше просто контрабатарейна борба. „ През последните три дни имаме много мощни резултати от бойната работа: от 12 до 23 единици техника... Тоест работата ни по почистването на самата предна линия на левия бряг е много мощна, само че ние към момента работим в контрабатареен режим “, сподели Гуменюк.

Тогава в мрежите се появиха фрагменти от укрепленията и дългите траншеи на руснаците от Семеновка до Мариновка по левия бряг. Тоест никой на никое място не се е оттеглял. Тогава Гуменюк означи: „ Е, най-малко да завоюват в нещо. Няма да имат други победи. Нека бъдат рекордсмени най-малко по окопите. ”

Между другото, на 23 април шегобийката разгласи за започване на " сезона нагърмежите " в Крим и разяснява офанзивата против Севастопол на 24 април с думите: " Кой може да ни спре, когато освобождаваме нашите земи? "

При това, когато я попитаха по време на телемаратона, за нулевата резултативност на ударите по Севастополския залив, Гуменюк сподели: „ Трябва да разберете, че по време на военна интервенция в действителност има период, когато се поддържа осведомителна тишина. Затова към този момент можете да видите и повярвате единствено на личните си очи. И това, което ще би трябвало да чуете със личните си уши, ниеопределено ще ви съобщим след време. Така че, те ще опишат за успехите си по-късно, когато ги измислят.

Като завладения от анализаторите на ISW 7-километров плацдарм, или както да вземем за пример фейка на ръководителя на военната администрация на Никопол Евгений Евтушенко, който измисли „ насилствената евакуация “ от град Каменка -Днепровская.

А действителностите са такива, че руснаците дават отговор на офанзивите на въоръжените сили на Украйна освен с ракети и снаряди, само че и с ББР, и то в това число и на островите. На 26 април началникът на Херсонския регионален боен окръг Александър Прокудин призна за „ доста сложна нощ “, като посочи, че „ нашествениците са направили 75 офанзиви, като са изстреляли 389 снаряда от тежка артилерия, БПЛА и авиация “.

Сутринта командващият Херсонската оперативна формация на войските бригаден военачалник Михаил Драпатий наложи възбрана за излизане и престой на кораби и други плавателни средства във всички водоеми в района. Може би се опасява от диверсии, може би е тръгнал да събира лодките за образуване на десант на левия бряг.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР