Всички политици говорят, че предстои голяма криза, но голямата криза

...
Всички политици говорят, че предстои голяма криза, но голямата криза
Коментари Харесай

Валентин Вацев: Политическата система в България си отива

" Всички политици приказват, че следва огромна рецесия, само че огромната рецесия към този момент е реалност - това е политическа рецесия и то от най-лош вид ". Това зави пред БНР анализаторът Валентин Вацев и изясни, че не става дума за рецесия от софтуерен или от процедурен вид, а е съдържателна рецесия на представителството, т.е. 60% от гласоподавателите не желаят да се разпознават с тази политика:

" В такава рецесия, партиите, които съумеят да изградят някакво партийно държавно управление, ще понесат ужасяващи морално-политически вреди. Затова по този начин се държат от Движение за права и свободи, показвайки, че нямат нищо общо с това, което става ".

По думите на анализатора единственото " безвредно държавно управление ", което може да се построи, т.е. да не нанесе ужасяващи вреди, е от технократско-експертен вид - с лимитирано време на годност и с стеснен брой насъщни задания:

" Теоретично е допустимо към момента да се сътвори такова държавно управление ".

Той акцентира, че главните политически партии са настроени за нови избори, а само Българска социалистическа партия откровено има вяра, че към момента не е изтекло времето за държавно управление.

Вацев уточни, че възможностите да се отиде на трети избори към този момент са по-големи от възможностите за сформиране на кабинет.

" Не считам, че едни нови избори ще разрушат политическата система, таман в противен случай. Политическата система на България малко по малко си отива пред очите ни и ще стигне до задънената си улица. Тя е навлязла в най-ужасната си рецесия за последните 30 години ".

Анализаторът беше безапелационен, че партията " ИТН " не е опасност за политическата система:

" Тя не е причина за политическата делегитимация на политическата система, а е признак на тази делегитимация ".

В предаването " 12+4 " Валентин Вацев разяснява и обстановката в Афганистан:

" Срещу настъплението на талибаните в Афганистан нямаше действителна опозиция.... Армията на талибаните пристигна умерено и безшумно на власт и сега се чуди какво да прави с планините от американско оръжие ".

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР