Всички политически сили в парламента да помислят за мерки в

...
Всички политически сили в парламента да помислят за мерки в
Коментари Харесай

Кабинетът е готов на още мерки за икономиката

Всички политически сили в Народното събрание да помислят за ограничения в поддръжка на стопанската система след отпадане на санитарните ограничавания, прикани финансовият министър Владислав Горанов по време на дебата в Народното събрание за актуализацията на Бюджет 2020.

Разработва се да вземем за пример стратегия за заеми за дребния и междинния бизнес с гратисен интервал и дълъг период на връщане.

Управляващите гласоподаваха смяна в схемата 60/40 за държавни субсидии на заплатите в частния бранш, тъй че страната да поеме и осигуровките върху дотацията вместо бизнеса.

Стана ясно обаче, че и това може да не е задоволително за някои браншове. За тези компании, които в действителност нямат опция да отделят нито лев от личните си запаси или 100% са прекратили активността си, евентуално ще би трябвало да търсим подкрепяне след рецесията, сподели Горанов.

Той изясни, че да вземем за пример ресторантьорството може да има потребност от безлихвено кредитиране или различен тип подкрепяне, с цел да може да възвърне активността си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР