Всички политически сили в Народното събрание подкрепиха ветото на президента

...
Всички политически сили в Народното събрание подкрепиха ветото на президента
Коментари Харесай

Всички партии подкрепят ветото на Радев за извънредните мерки

Всички политически сили в Народното събрание поддържаха ветото на президента Радев върху текстове от Закона за изключителното състояние.

Единодушно законотворците от правната комисия взеха решение, че двата оспорени от президента текста отпадат, тъй като не могат да бъдат прецизирани.

Радев наложи несъгласие на новите законови разпореждания за замразяването на цените и наказванията, свързани с разпространението на погрешна информация по време на изключителното състояние, въведено след експлоадирането на епидемията от новия ковид COVID-19.

Красимир Ципов от ГЕРБ изясни, че сигнали от бизнеса срещу ограниченията против спекулата са били подадени още на идващия ден след приемането на закона.

Той подсети, че предлагането за този текст е било на Българска социалистическа партия.

„ При второто четене на закона, с цел да бъде реализиран консенсус ГЕРБ го поддържа даже с ясното схващане, че формулировката не е вярна, само че със съзнанието, че политиците би трябвало да покажат, че са единни в този миг “, разяснява Ципов.

Крум Зарков от Българска социалистическа партия видя опция посредством ветото да се поправят противоречивите текстове, а бързането не постоянно водело до качество. Социалистите щели да внесат нови текстове за спекулата, заяви социалистът.

Правосъдният министър Данаил Кирилов посочи, че това е изключително законодателство и няма по какъв начин то да е точно. Министрите обаче били склонни на разговор.

Кирилов сподели още, че неразбиране буди фактът, че Радев е върнал за преразглеждане текстове, импортирани от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Предстои депутатите да гласоподават ветото и в пленарната зала изключително в понеделник. Заседанието стартира в 13.00 часа.

Подробности - на banker.bg!
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР