Всички полети от международното летище в Сиатъл бяха прекратени, след

Всички полети от международното летище в Сиатъл бяха прекратени, след ...

Паника в Сиатъл: Пилот отвлече самолет от летището, погнаха го изтребители, а след това....Всички полети от международното летище в Сиатъл бяха прекратени, след като пътнически самолет излетя без разрешение от диспечерите, предаде Би Би Си.
 
Местните власти съобщават, че служител на летището е извършил нерегламентиран полет.  В самолета не е имало пътници.
 
Веднага след излитането му са вдигнати изтребители на американската армия.
 
Според предварителна информация, малко по-късно самолетът е паднал в морето. Няма информация за личността на пилота и не е известно какво се е случило с него.
 
Самолетът е на авиокомпания „Хоризон“, модел Air Q400.
 
„Някакъв пич открадна самолет от сиатълското летище, направи два лупинг, почти се разби в залива Чеймбърс, след това премина покрай нас, преследван от изтребители и след това катастрофира. Шантави времена“, написа в Туитър авторът на видеоклипа, на който се вижда самолетът.
 
 
Some dude stole a plane from #Seatac (Allegedly), did a loop-the-loop, ALMOST crashed into #ChambersBay, then crossed in front of our party, chased by fighter jets and subsequently crashed. Weird times. pic.twitter.com/Ra4LcIhwfU
— bmbdgty (@drbmbdgty) August 11, 2018
„Добре, това е откачено. Пилотът на самолета пред нас просто откачи и излетя с празен самолет, подминавайки нарежданията от кулата. Кулата нареди пълно спиране и се опитват да се свържат с този пилот. Какво става?“, написа друг очевидец от летището.
 
Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg