Всички полети до международното летище в американския град Хюстън, едно

...
Всички полети до международното летище в американския град Хюстън, едно
Коментари Харесай

Имелда затвори летището в Хюстън, а пороите предизвикаха наводнения и евакуация

Всички полети до интернационалното летище в американския град Хюстън, едно от най-натоварените в Съединени американски щати, бяха спрени във вторник, до момента в който тропическата стихия Имелда наводни югоизточната част на щата Тексас с проливни дъждове, провокирали неочаквани наводнения, съобщи Българска телеграфна агенция.

Летище "Джордж Буш интерконтинентал " заяви в Туитър, че всички полети са анулирани, а националната метеорологична работа разгласи паника от неочаквани наводнения за целия регион на Хюстън. Губернаторът на щата Грег Абът разгласи бедствено състояние в 13 окръга.

Националният център за наблюдаване на ураганите предвижда, че в някои крайбрежни региони ще паднат превалявания до 89 см, а компанията "Енерджи Тексас " заяви, че досега над 37 000 души са без електроснабдяване.

Работата на петролните рафинерии югоизточно от Хюстън също е лимитирана или спряна.

Кметът на Хюстън Силвестър Търнър прикани жителите да заобикалят пътищата, до момента в който придвижващите се постепенно дъждовни пояси на Имелда се чака да доближат връхна точка в следобедните часове. Търнър сподели, че градът е по-добре квалифициран да помогне на изпаднали в неволя хора и да се оправи с наводненията, в сравнение с през 2017 година по време на урагана Харви, когато десетки хора в Хюстън починаха, а вредите бяха за милиарди долари.

Тази заран, поради наводненията са били евакуирани поданици Североизточен Хюстън, сподели кметът. През целия сегашен ден в и към Хюстън и в прилежащата западна част на щата Луизиана беше оповестена паника от неочаквани наводнения, засягаща милиони хора. Националната метеорологична работа предвижда сред 10 и 25 см дъжд за деня. Градчето Уини, на към 100 километра източно от Хюстън, е мощно потърпевшо. Там управляващите изтеглиха болница и се пробваха да спасят хора, останали в колите си, откакто пътищата се трансфораха в езера.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР