Всички погледи са насочени към Кардиф, всички фенове на бокса

...
Всички погледи са насочени към Кардиф, всички фенове на бокса
Коментари Харесай

Кобрата ще ухапе, но дали ще е смъртоносно?

Всички погледи са ориентирани към Кардиф, всички почитатели на бокса са притаили мирис и тръпнат в очакване на мегасблъсъка сред международния първенец Антъни Джошуа и българската горделивост Кубрат Пулев.

Но какво в действителност може да чакаме от този пердах?

От една страна имаме настоящия международен първенец Антъни Джошуа, роден на 15 октомври 1989 година в Уотфорд. Антъни Джошуа тежи 113 кг и е висок 198 см.

Майка му е нигерийка, а татко му британец. В първите си няколко години Антъни даже живее в Нигерия, само че на 7-годишна възраст дефинитивно се завръща във Англия.

Като дилетант съставлява Англия на Олимпиадата през 2012 година, като печели златен орден в супер тежка категория. Представя Англия и на Световното състезание през 2011 година, където печели сребро. От декември 2016 година е класиран като 2-ри най-хубав в тежка категория в света от BoxRec и Transnational Boxing Rankings Board. В момента има 100% съответствие нокаут-победа, а точно 19 победи с 19 нокаута. Статистиката на британеца в действителност звучи стряскащо за неговите съперници.

От другата страна на кръга е формалният кандидат за пояса Кубрат Пулев, роден на 4 май 1981 година в София. Понастоящем Кубрат Пулев тежи 112 кг и е висок 194 см.

Кобрата прави първите си крачки в бокса още на 13 години в школата на ЦСКА. Преди да стартира да тренира бокс е упражнявал 1 година футбол. В аматьорския бокс Кубрат има над 300 мача. От 2009 година е в професионалния бокс и бързо стартира да реализира съществени триумфи.

Кобрата е притежател на Интернационалната купа на IBF в тежка категория, след победа над Травис Уолкър с единомислещо съдийско решение през 2011 година. На 5 май 2012 година става европейски първенец в тежка категория в мач против Александър Димитренко – спаринг сътрудник на братята Кличко.

На 15 ноември 2014 година в мач за международната купа в Хамбург, Германия, Кобрата позволява първата загуба в кариерата си на професионален боксьор като е нокаутиран в петия рунд от международния първенец Владимир Кличко. Статистиката на Кубрат е 25 победи, 13 от които са с нокаут и една-единствена загуба.

След тази загуба Кубрат записа 5 следващи победи, като несъмнено най-впечатляващата бе против Дерек Чисора. Във всички тези мачове Кубрат бе очевидно по-добрият боксьор и не оставаше шансове на противниците си. От тази позиция моментът наподобява подобаващ за среща сред българина и Джошуа. Кобрата е в добра серия и с нараснало самочувствие. При всички положения обаче българинът не лети в облаците, тъй като знае какъв брой рисков противник има против себе си и сигурно е гледал какво аргументи британецът на легендата Кличко.

Най-силното оръжие на Кубрат още веднъж ще бъде левият прав, който той по сходство на Кличко, извънредно ловко употребява. Това може би ще бъде един от най-важните детайли в играта на българина, в случай че желае да се поздрави с триумфа. От тактическа позиция, посредством положителното потребление на левия прав, Кубрат би могъл да управлява дистанцията, което би му било от огромна изгода. Всички си спомняме какви неприятности имаше Кличко първите няколко рунда в мача си против Кобрата, когато българинът пласира няколко мощни джаба. Със сигурност обаче Кубрат би трябвало да поработи върху отбраната, тъй като много постоянно гардът му е свален и по този начин остава открит да поема ударите на противника. Без подозрение Джошуа ще знае за тази уязвимост на Пулев и ще я употребява на секундата без да се колебае. Факт е, че чисто физически българинът разполага с нужната мощ да нокаутира който и да е.

Опитът също е на страната на родния боксьор. Както във всеки един спорт и тук опитът е скъп – постоянно има дребни, само че решаващи обстановки, които зависят от моментната реакция. Според много експерти Кубрат се намира в пика на своята кариера, още едно изказване в поддръжка на тезата, че точно в този момент е точният миг за среща сред него и международния първенец.

Ролята на треньора е от значително значение. Кубрат Пулев работи с един от най-опитните експерти в Европа, легендата Ули Вегнер. Още в самото начало на взаимната им работа, Вегнер съобщи, че задачата му е да усъвършенства отбраната на Кубрат Пулев. Което бе ненапълно явно, имайки поради случилото се против Кличко. Е, в този момент Кобрата ще може да тества защитата си против допустимо най-подходящия противник за това.

Не са малко експертите, които имаха вяра в блестящото бъдеще на Джошуа, само че преди срещата му с Кличко като че ли британецът бе леко подценяван и оставаше малко в сянка. Шампионът обаче отговори на критиците си по най-хубавия метод – на кръга! Тъмнокожият боксьор разруши ветерана Владимир Кличко с механически нокаут в предпоследния рунд. А целият мач бе едно същинско представление каквото могат да сътворят единствено двама огромни боксьори.

Скоростта, силата, атлетизмът... 

Едно от най-силните оръжия на Антъни Джошуа е доста бързият ляв прав. При него се вижда, че прави офанзива с по няколко удара. Не пуска единствено единични удари. При тежкия му удар, в случай че му се отдаде опция за такава серия, Кубрат ще има доста съществени проблеми.

Силата на британеца е извънредно впечатляваща. 19-те нокаута в 19 срещи при експертите надали имат потребност от коментар.

Преди време Тайсън Фюри назова Джошуа „ бодибилдър “ поради релефното му тяло. Но в това изказване няма и грам истина. Антъни Джошуа прекарва ужасно доста време във фитнеса, само че не тренира изолирани елементи от тялото си, с цел да реализира естетична хубост на бицепсите си или на коремната си преса, това е безусловно ненужно за професионален боксьор, той се стреми към освен това – възстановяване на скоростта, силата и експлозивността.

Със сигурност Антъни Джошуа влиза като огромния любимец в тази среща, на негова страна са скоростта, силата и атлетизмът – може би най-важните фактори. Едно е несъмнено обаче, Кубрат не е жертван, той ще има своите шансове и нека се възползва от тях.

Цяла България се вълнува и стиска палци на Кобрата, а неговите сътрудници от Winbet толкоз имат вяра в триумфа, че оповестиха невиждания до момента безрисков залог за победа на Кубрат Пулев. В промоцията имат право да се включат всички сегашни и бъдещи клиенти, като от Winbet възвръщат първия губещ залог до 20 лева от категория „ Подкрепи Кубрат “.

Вижте по какъв начин можете да подкрепите Кобрата без губещи
залози - ТУК!

Двубоят е на 28 октомври, хазаин на събитието е „ Принсипалити стейдиъм “, а упованията са на срещата да участват над 80 000 фенове. Имаме налице всички условия да станем очевидци на ново боксово представление, нека да го получим!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР