Всички плодове са източник на въглехидрати. Повечето от въглехидратите в

...
Всички плодове са източник на въглехидрати. Повечето от въглехидратите в
Коментари Харесай

Диня при диабет

Всички плодове са източник на въглехидрати. Повечето от въглехидратите в плодовете са естествени захари (под формата на фруктоза), заради което плодовете има сладостен усет. Когато имате диабет, храните, които имат въглехидрати, ще покачат кръвната ви захар. Въпреки това плодовете са значима част от уравновесения проект за хранене.

Освен въглехидрати плодовете обезпечава няколко други значими хранителни субстанции, като фибри, антиоксиданти, както и набор от витамини и минерали. Динята е доста по-здравословен източник на въглехидрати, в сравнение с някои други източници на въглехидрати като рафинирани зърна, бисквити, торти, сладкиши, модифицирани храни закуски и бонбони.

Добавете плодовете във вашия проект за хранене в подобаващи количества на порциите и ги изберете пред по-малко здравословните източници на въглехидрати.

 Фреш от любеница

Динята е без мазнини (наситени мазнини), натрий и холестерол. Също по този начин е добър източник на витамин А и витамин C. Вие може да добавите динята във вашия проект за хранене посредством управление на размера на порциите.

Динята е сладостен плод и заради този факт доста хора неправилно считат, че тя не е подобаваща за диабетици. Точно противоположното - динята е подобаваща при лекуването на диабет и би трябвало да бъде част от диетата на един диабетик. Тя е богата на хранителни субстанции, които са от изгода за тялото по доста разнообразни способи.

Високото наличие на витамини А оказва помощ за поддържане на здравето на вашите кафези и е добър за очите. Витамин С оказва помощ на организма да се бори с инфекциите и е мощен антиоксидант. Динята е богата на витамини В1 и В6, които оказват помощ да запазите енергийните си равнища високи.

 Диня

Високите равнища на калий и магнезий оказват помощ на кръвообращението, контролират нервните импулси и имат удобен резултат върху кръвното налягане. Динята е без мазнини и холестерол, които са значими фактори при диетата на диабетиците. В реалност тя обезпечава повече хранителни субстанции на калория, в сравнение с множеството други плодове.

Ликопенът е другата хранителна съставна част, която се среща в огромни количества в динята. Това е различен мощен антиоксидант, който защищава от сърдечно-съдови болести и други болести на кръвоносната система, които подготвят към диабет.

Антиоксидантите са молекули, които пътуват през тялото и обезвреждат свободните радикали. Свободните радикали, които се получават вследствие на окисление, може да доведат до голямо увреждане на клетките в организма. Те окисляват холестерола, което го кара да се прилепва към стените на артериите. Това може да докара до инфаркт или инсулт.

По този метод ликопенът оказва помощ на организма да се отбрани от коронарна болест на сърцето. Динята също по този начин е ефикасна и при отбраната против доста типове рак - рак на дебелото черво, колоректален рак, рак на гърдата и рак на белия дроб.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР