Всички пет кандидати са допуснати в участието за придобиване на

...
Всички пет кандидати са допуснати в участието за придобиване на
Коментари Харесай

Допуснаха всичките пет кандидати за концесията на летище София

Всички пет претенденти са позволени в присъединяване за придобиване на концесията на летище " София ". Toва стана ясно при отварянето на офертите за концесията на летище " София " в Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията (МТСП).

Сред тях са Консорицум " Витоша ", Консорциум " Софткънект ", " ЦЦБ София Еърпорт ", Консорциум сред " Еърпорт Де Пари " Европейски Съюз и ЕЙ и ТАВ Хавалинманларъ Холдинг " А. Ш. и " Фрапорт България ".

Транспортният министър Росен Желязков откри съвещанието за концесията в качеството си на модератор и съобщи, че процедурата на летище " София " е по реда на Закона за концесиите.

По думите му концесията на летището е една относително нова процедура, в нея участниците подават заявки и предложения, които са прегледани в първата фаза от комисията.

Комисията се състои от членове, наблюдаващи и консултанти, а ръководител е заместник-министърът на превоза Велик Занчев. Оценяването на претендентите е дълъг и комплициран развой, тъй като характерностите на участниците постанова сериозна експертна оценка. Цялата документи е в предпазени сейфове под 24-часово видеонаблюдение, както и сървърите, върху които се записва видеонаблюдението.

Само обвързващите предложения са на хартия.
 5 претенденти за концесията на летище Обновена
5 претенденти за концесията на летище " София "

Аерогарата ще бъде отдадена за 35 години

Желязков пожела триумф на всички участници и има вяра, че надпреварата за концесията на летище " София " ще бъде доста мощно и ще се избере най-хубавият концесионер, с оглед всички ползи.

Победителят ще получи летище " София " за период от 35 години. Очаква се от концесията страната да завоюва над 2 милиарда лв.. Кандидатите би трябвало да построят нов трети терминал до края на десетата година на концесията. Другите вложения в разширението на инфраструктурата ще зависят от растежа на трафика.

От бъдещия собственик се желае да разшири Терминал 2, да направи изследване и при нужда да построи втора писта.

Припомняме, че на 20 март стана ясно, че срокът за подаване на предложения е продължен до 11 април.

Тогава Желязков напомни, че срокът за подаване на предложение за концесията на летище " София " е бил до 3 април , само че след приемането на Закона за концесиите срокът ще бъде продължен до 11 април.

Първоначално крайният период беше 5 февруари. След това по рекомендация на консултанта на Министерството на превоза срокът беше изменен до 3 април.
 Удължават до 11 април периода за концесията на летище
Удължават до 11 април периода за концесията на летище " София "

Срокът за подаване на предложения е бил до 3-и април
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР