Всички партии в парламента ще направят така, че да бъде

...
Всички партии в парламента ще направят така, че да бъде
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Ако ИТН продължават така, ще паднат в собствения си капан

Всички партии в Народното събрание ще създадат по този начин, че да бъде определен кабинетът. След това ПГ на " ИТН " ще попадне в един капан, в който ще би трябвало да обикаля и да търси поддръжка за гласуванията. Това значи безкрайна работа с взаимни отстъпки. Има и вид да изкарат един месец, да вдигнат ръце и да подадат оставка, тъй като повече не могат да работят по този начин. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия изпълнителният шеф на Европейската фондация за възстановяване на изискванията на живот и труд Ивайло Калфин.

Това държавно управление може да изкара и доста дълго, може да си изкара и мандата, само че ще има безкрайни договаряния, пазарлъци, съобщи той.

Най-важното в обстановката са политиките. Ако ще се търси болшинство, то би трябвало да е към политиките. Нито една партия няма интерес от нови избори. Обективният интерес е да има държавно управление. Не е въпросът просто да има държавно управление, а да има работещо държавно управление. Ако Има Такъв Народ продължава по същия метод, ще падне в личния си капан, акцентира Калфин.

Пламен Николов (номинираният за министър председател от Има Такъв Народ - б. ред.) ще бъде в една доста тежка обстановка. Премиер, който няма болшинство в Народното събрание, ще бъде всеки ден с оставката си в джоба. По този метод не могат да се организират дълготрайни политики. Това ще бъде ръководство ден за ден. В прочут смисъл изпитвам състрадание към господин Николов, означи Ивайло Калфин.

По думите му пенсиите у нас би трябвало да се усилват и то бързо. Темата за увеличение на приходите е смислена. Не можеш да имаш 40% в риск от беднотия и да подминеш този въпрос, сподели още Калфин.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР