Всички партии от коалицията на Продължаваме промяната и Демократична България

...
Всички партии от коалицията на Продължаваме промяната и Демократична България
Коментари Харесай

Коалицията ПП-ДБ: Няма да подкрепим правителство с участието на ГЕРБ

Всички партии от обединението на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " са взели решение, че тя няма да поддържа държавно управление с мандат или присъединяване на ГЕРБ. Това разяснява съпредседателят Асен Василев на брифинг на обединението ПП-ДБ, съобщи кореспондент на " Фокус "

Василев означи, че било видно, че проблем с изборите има – изчисленията в доста протоколи не излизат, има растеж на невалидните бюлетини и разминаване при броенето, където не съответствува регистрираното от машините и вписаното в протоколите.

" В 31 изборни районни комисии 1+1 не е равно на 2 ", сподели той.

На доста места, съгласно него, контролите са били изключени, тъй като няма по какъв начин компютър да сумира две цифри и да сгреши.

Коалицията е подала сигнали до ЦИК за тези разминавания. " Тези нарушавания най-вероятно няма да трансформират изборния резултат, само че е доста значимо да се каже, че първата стъпка към това България да е естествена европейска страна, е да не се вършат такива нарушавания. Трябва да се научим да организираме почтени и свободни избори ", сподели Василев.

" Нашето решение, че няма да подкрепим ГЕРБ с първия мандат е на база полезности. Българските жители би трябвало да са сигурни, че когато гласоподават за нас, това, което обещаваме - ще го съблюдаваме. Обединихме се, че ще работим по политики с всички партии ", добави Кирил Петков.

Петков добави, че в случай че от ГЕРБ не съумеят да съберат поддръжка за първия мандат, от ПП-ДБ ще предложат състав на кабинет с втората директория.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР