Всички партии и коалиции с прогнозен резултат над един процент

...
Всички партии и коалиции с прогнозен резултат над един процент
Коментари Харесай

Партиите и коалициите са поканени да сключат Пакт за честни избори

Всички партии и обединения с планиран резултат над един % в социологическите изследвания са поканени да сключат през днешния ден Пакт за почтени избори. Инициативата на " Обединението за почтени избори ", включващо неправителствени организации, специалисти и медии. Подписването е планувано за 9 часа.

Целта на пакта, съгласно уредниците от " Обединението за почтени избори " е политическите сили да поемат ангажимент за превъзмогване на проблемите, свързани с изборния развой в България.

Пактът е под формата на декларация с 5 точки, в която подписалите го удостоверяват желанието си да проведат почтени избори без операция и търговия на гласове, да не употребяват език омразата и подправени вести и да не финансират акциите си с нелегитимни средства, в това число от корпоративни дарения.

Да участват на подписването на пакта са поканени представители на Централната изборна комисия (ЦИК), Министерство на вътрешните работи (МВР), представители на медии, интернационалните наблюдателни задачи и други заинтригувани организации.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР