Всички парламентарни групи с изключение на „Изправи се БГ! Ние

...
Всички парламентарни групи с изключение на „Изправи се БГ! Ние
Коментари Харесай

Избраха постоянните парламентарни комисии, вижте кои ги оглавиха

Всички парламентарни групи като се изключи „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ имат ръководители и заместник-председатели в постоянните комисии. Най-малката парламентарна група „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ се отхвърли от председателски и заместник-председателски места в постоянните парламентарни комисии.

„ Бяхме неведнъж упреквани „ Изправи се БГ! Ние идваме! “, че се борим за постове и позиции и се опитваме да парцелираме някаква власт, в тази връзка декларирам от името на групата, че ние не желаем и няма да получаваме председателски места в комисиите, нито заместник-председателски. Ще имаме членове и ще продължим, както и до момента, да работим интензивно, отговорно и умело по тематиките, които са значими за българските жители “, съобщи ръководителят на групата Мая Манолова. Тя обаче е началник на краткотрайната комисия за проверка на ръководството за последните пет години.

Хаджигенов се разгласи срещу избора на Радомир Чолаков от ГЕРБ за ръководител на комисията по правата на индивида.

„ Изправи се БГ! Ние идваме! “ гласувахме срещу. Това не касае господин Чолаков. Ние считаме, че за тази комисия съответно има две надалеч по-добри оферти – точно Младен Маринов и Христо Терзийски. Извън занимателната част – намираме за срамно ръководител на комисията по правата на индивида да бъде от ГЕРБ “, сподели той.

Борислав Сандов от „ Демократична България “ оглави комисията по околна среда в Народното събрание.

Транспортната комисия ще се управлява от някогашния министър Росен Желязков от ГЕРБ.

Ключовата комисия по опазване на здравето е с ръководител доктор Силви Кирилов от „ ИТН “.

Най-голямата парламентарно показана партия ще управлява и комисията по енергетика, като неин ръководител е Иван Хиновски.

Правната комисия ще бъде управлявана от Андрей Михайлов, също от „ ИТН “.

Професор Николай Радулов, също от Има Такъв Народ, оглави комисията по вътрешен ред и сигурност.

Халил Летифов от Движение за права и свободи е ръководител на комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.

Начело на комисията по външна политика е Димитър Гърдев от „ ИТН “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР